Tuinland Zwolle Beste Leerbedrijf van Nederland 2009

Den Haag – In de oude zaal van de Tweede Kamer heeft staatssecretaris Marja van Bijsterveldt vandaag de prijs voor het ‘Beste Leerbedrijf 2009’ uitgereikt aan Tuinland Zwolle.

Daarnaast reikte zij, voor het eerst dit jaar, de prijs uit voor ‘Beste Praktijkopleider’. Bert Sluiman, werkzaam bij Broekema Wegenbouw uit Groningen, kwam als beste uit de bus. “Deze winnaars hebben een drive die het beste uit stagiairs en het beste uit een bedrijf haalt. Jullie zijn voorbeelden voor vele erkende leerbedrijven en praktijkopleiders. Van harte gefeliciteerd!”, aldus een enthousiaste Van Bijsterveldt. De prijs ‘Beste Leerbedrijf’ vestigt de aandacht op de erkende leerbedrijven die zich dagelijks inspannen om leerlingen gedegen op te leiden in het beroepsonderwijs. Mede dankzij de inzet van deze leerbedrijven worden toekomstige werknemers goed opgeleid voor de arbeidsmarkt.

Uit drie genomineerden koos de jury unaniem voor Tuinland Zwolle. Volgens de jury onderscheidt het ‘Beste Leerbedrijf van Nederland 2009’  zich door ‘het vinden van de juiste balans tussen economisch belang, maatschappelijke verantwoordelijkheid en competentiegericht opleiden.’ Naast een fraaie beker en een ‘cheque’ van 2.500 euro, ligt de waarde voor het bedrijf vooral in de mogelijkheid om zich te kunnen presenteren als ‘Beste Leerbedrijf van Nederland 2009’.

Volgens de jury onderscheidt Bert Sluiman zich als ‘een persoon voor wie opleiden zijn passie is’. Hij verdient deze prijs als een soort oeuvreprijs voor het jarenlang opleiden van leerlingen met zeer uiteenlopende achtergronden. Aan de titel ‘Beste Praktijkopleider van Nederland’ is naast een beker een geldprijs verbonden van 1.500 euro.

Artikel delen:

Reageer