Zwolse cd-presentatie ‘Wie heeft de bal’

Zwolle – Een verrassende mix van wereldmuziek en rap, gebracht met veel flair en energie. Zondag was in Amsterdam al de officiële presentatie van de nieuwe cd met de titel ‘Wie heeft de bal’ van het bijzondere Zwolse muzikale gezelschap Muppetstuff, Rico en Typhoon. Maandagavond vond de Zwolse presentatie plaats op de Verhalenboot.

01-02-2010_cd_presentatie_verhalenboot_4.jpg

‘Wie heeft de bal’ is een voorstelling waar de jongere hiphopluisteraar en de oudere muziekliefhebber elkaar vinden in hun liefde voor muziek. De twee rappers, Rico (ex- Opgezwolle) en Typhoon, hebben hun sporen verdiend in dampende popzalen en op menig festival. Het zijn de kopstukken van de Nederlandse hiphopscene. Muppetstuff speelt al twintig jaar lang een mix van swingende folk en opzwepende nederpop. De mannen van Muppetstuff genieten een reputatie als muzikale alleskunners. Ze zijn beroemd om hun energieke show en muzikaal speelplezier. Opvallend in ‘Wie heeft de bal’ is de goede verstaanbaarheid van de teksten op de muziek van Muppetstuff. Rap wordt poëzie met Rico in de rol van observeerder en Typhoon als filosofisch denker. Tijdens de try-outs is al gebleken dat Muppetstuff, Rico en Typhoon hoge ogen gooien met hun genreontstijgende muziekvoorstelling.

01-02-2010_cd_presentatie_verhalenboot_1.jpg

01-02-2010_cd_presentatie_verhalenboot_2.jpg

01-02-2010_cd_presentatie_verhalenboot_3.jpg

Op 1 oktober was de première van de muziektheatershow ‘Wie heeft de Bal’ in Odeon in Zwolle. De reacties zijn heel positief. De akoestische folkband Muppetstuff en rappers Rico en Typhoon hebben het afgelopen seizoen folk en rap samengesmolten binnen de intimiteit van het theater. Ook presenteerden zij de single ‘Wie heeft de bal’. De cd presentatie was zondag in de Sugar Factory in Amsterdam. Omdat de formatie uit Zwolle komt was er op 1 februari ook een cd presentatie op de Verhalenboot in Zwolle, waar de formatie ook is ontstaan.

Keuzes

Wie Heeft De Bal is een voorstelling over liefde en gelijkheid en over de keuzes waar we allemaal voor staan. Over niet kunnen kiezen, omdat de omstandigheden keuzes niet toelaten. Over te lang blijven hangen terwijl je weet dat je weg moet. Over geboren zijn op een plek waar geen perspectief is. Over rust voor jezelf zoeken in deze gejaagde maatschappij, over het gebruiken van je talent om je stem te laten horen. De voorstelling is een fijne balans van up-tempo, bijna balkanbeat-achtige muziek, afgewisseld met relaxte, gedragen, soms bijna verstilde nummers. Van het energieke ‘Weg’ naar het bijna imponerende ‘Gekkenhuis’ waarin de opening door de accordeon zorgt voor verstilling, en de tekst diep snijdt in de ziel.  

Cd

Zondag kwam de cd uit. Het heeft dertien tracks. Als opwarmertje bracht de muzikale combinatie op 1 oktober al een single uit met drie tracks. De productie van de cd was in handen van Peter Blom, beter bekend onder de naam Delic. Hij is de oude beatmaker van het voormalige Opgezwolle. Behalve de productie heeft Peter Blom ook het artwork voor de cd en voor het promotiemateriaal van de tour voor zijn rekening genomen.

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Goedenmorgen, verrassend goede combinatie Muppetstuff, Rico en Typhoon. We hebben van ze genoten tijdens onze 1e nieuwjaarsreceptie van de gemeente. Het swingt aan alle kanten met zeer scherpe teksten. Toen was topper Erwin Nijhoff er overigens ook bij.


    Maak melding

Reageer