Het weer: winterse neerslag

Zwolle – Dinsdag overdag is het bewolkt en trekt vanuit het noordwesten winterse neerslag het land binnen. In de loop van de dag gaat de neerslag overal over in de vorm van regen. In de avond kan de neerslag, doordat het afkoelt, weer winterse vormen aannemen.  Er staat een vrij krachtige, aan zee harde zuidwestenwind en de middagtemperatuur komt uit rond 3 graden.

01-02-2010_weerfoto__voorsterbrug_.jpg
Voorsterbrug

Woensdag is het droog en zijn er zonnige perioden. Er staat een meest matige westen- tot noordwestenwind. De middagtemperatuur komt uit rond 4 graden. In de avond neemt de bewolking vanuit het zuidwesten toe en valt er wat lichte neerslag. Aan zee waarschijnlijk regen, in het oosten is er kans op sneeuw. In een groot deel van het land wordt er nachtvorst verwacht. Alleen langs de zuidwestkust blijft de nachttemperatuur boven het vriespunt.

Donderdag begint de dag bewolkt met lokaal wat lichte regen. Later op de dag wordt het droog, we houden het bewolkt. Er staat een zwakke tot matige wind uit zuidelijke richtingen en het wordt 2 graden in het noordoosten tot 6 graden in het zuidwesten.

De dagen erna blijft de winter in de buurt van ons land. Van doorzettende dooi lijkt geen sprake.

Artikel delen:
Reacties 3

Reageer