Leeskring voor laaggeletterden

Zwolle – Dit voorjaar start Bibliotheek Zwolle in samenwerking met Landstede, Deltion, Travers en Stichting MEE met een leeskring voor laaggeletterden. Om de week op woensdagochtend wordt er een boek gelezen en besproken.

De leeskring is voor iedereen die moeite heeft met lezen en toch wil oefenen en plezier wil beleven aan lezen. Belangstellenden zijn welkom op de  informatiebijeenkomst op woensdag 17 februari om 9.30 uur in de bibliotheek Zwolle Centrum. De deelnemers lezen thuis een kort verhaal of een dun boek en gaan het daarna samen bespreken. In de leeskring kun je van gedachten wisselen met anderen die hetzelfde boek gelezen hebben. Als de deelnemers plezier krijgen in het lezen is het doel bereikt.

De leeskring is  om de week op woensdagochtend van 9.00-11.00 uur in de bibliotheek. Er wordt  samen een stuk gelezen, moeilijke woorden worden besproken en iedereen die dat wil  mag vertellen wat hij of zij van het verhaal vond.  Twee vrijwilligers begeleiden de kring en de bibliotheek zorgt ervoor dat iedereen hetzelfde boek krijgt om thuis te lezen. Op woensdag 17 februari is er een informatiebijeenkomst in de bibliotheek.

Informatiebijeenkomst

De informatiebijeenkomst is voor iedereen die belangstelling heeft. Wil je een bijeenkomst bijwonen of ken je iemand die dat zou willen, dan kun je vrijblijvend langskomen. Tijdens de informatiebijeenkomst vertellen de begeleiders meer over de leeskring. Wie enthousiast is, kan zich meteen  aanmelden. De informatiebijeenkomst  is  in het biebcafé van bibliotheek Zwolle Centrum (Diezerstraat 80) op woensdag 17 februari  om 9.30 uur. Het Biebcafé is deze ochtend te bereiken via de achteringang van de bibliotheek (fietsenstalling Spoelstraat)  De bijeenkomst is gratis toegankelijk.

Start leeskring

Op woensdagochtend 3 maart start de eerste leeskring. De deelnemers krijgen vooraf  informatie over de tijd, de plaats en de kleine vergoeding die gevraagd wordt voor koffie en/of thee.

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Leuk initiatief, ik vraag me enkel af wat voor soort boeken er worden besproken/ gelezen? laaggeletterden hoeven bij voorkeur natuurlijk geen kleine woordenschat te hebben, maar ik kan me voorstellen dat ondanks moeilijke woorden worden besproken zinsverbanden vrij ingewikkeld kunnen zijn.


    Maak melding

Reageer