Oegandese jongeren bezoeken Diezer College

Zwolle – De Thorbecke Scholengemeenschap, locatie Diezer College, krijgt vrijdag 12 februari bezoek van Oegandese jongeren. Vanaf 25 januari trekken Joseph en Sharon, samen met Zip your Lip, drie weken door Nederland. De uit Noord-Oeganda afkomstige jongeren vertellen in gastlessen over hun ervaringen met hiv en aids.

 

De scholentour is voornamelijk bedoeld om jongeren bewust te maken van het aidsprobleem in Afrika. Deze jongeren kunnen zich vervolgens inzetten voor hun leeftijdsgenoten in Afrika door op school mee te doen met de jongerenactie Zip your Lip. In oktober 2009 gingen tien Nederlandse jongeren naar Oeganda om de impact van hiv en aids met eigen ogen te zien. Ze ontmoetten daar onder andere Joseph en Sharon die nu naar Nederland komen.


Interactief programma

Er is veel ruimte voor interactie tijdens de Scholentour. Leerlingen hebben de mogelijkheid vragen te stellen aan Joseph of Sharon uit Oeganda en worden geïnspireerd om helden te zijn in de strijd tegen hiv en aids. De Zip your Lip Scholentour op het Diezer CollegeOp  12 februari zijn de Oegandese jongeren op het Diezer College. De Zip your Lip jongerenactie wordt gehouden op 26 maart. De leerlingen van het Diezer College hopen enorm veel geld op te halen voor hun leeftijdsgenootjes in Oeganda. 

Over de jongerenactie Zip your Lip

Zip your Lip is de jaarlijkse jongerenactie van ontwikkelingsorganisatie World Vision. Deelnemers aan de actie eten 24 uur niets en laten zich hiervoor sponsoren. Elke 24 euro geeft één kind kans op een  hoopvolle toekomst. Vorig jaar kon World Vision 19.500 jongeren helpen door de opbrengst van Zip your Lip. De actieperiode is van 1 maart t/m 2 april 2010.

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Zip your lip. waar komt deze dubbelzinnige slogan vandaan? is dit tevens een onder de gordelse knipoog naar de bestrijding van aids?
  Het lijkt mij anders gezegd beter dat deze oegandeese jongeren beter hun betoog op eigen continent kunnen houden. swaziland om maar eens iets geks te zeggen. daar ligt het percentage hiv vrije mensen een stuk lager dan de besmette.

  ==========

  De uitleg staat vlak boven je eigen reactie…


  Maak melding

 2. Goed initiatief zeg!

  Vanaf 25 januari trekken Joseph en Sharon, samen met Zip your Lip, drie weken door Nederland. De uit Noord-Oeganda afkomstige jongeren vertellen in gastlessen over hun ervaringen met hiv en aids.

  Van ervaringsdeskundigen nemen mensen het makkelijkst iets aan.


  Maak melding

Reageer