Start Kunstkick Zwolle

Zwolle – Dinsdagmorgen is, met een ludieke actie, Kunstkick in Zwolle van start gegaan! Kunstkick is een uniek samenwerkingsproject van 21 Zwolse culturele instellingen. In de periode van 2 t/m 10 februari bieden zij derdeklassers van het VMBO, HAVO en VWO workshops aan op het gebied van kunst.

kunstkick.jpg

Kunstencentrum Muzerie organiseerde dinsdag de kick off van Kunstkick in de binnenstad van Zwolle. Een aantal scholen uit de gemeente Zwolle streden vanaf het glibberige Grote Kerkplein om de snelste tijd, in een race met een opblaasbare megabal van 2 meter doorsnede. Leerlingen van het Diezer College wonnen de wedstrijd. Zij kregen de prijs uit handen van de Zwolse rapper Typhoon, en wonnen een meet & greet met de rappers van de Fakkelbrigade en een evenementenbon. Met deze ludieke actie gaf wethouder H. Kenkhuis en de Muzerie het officiële startsein van Kunstkick, een uniek samenwerkingsproject van culturele instellingen in Zwolle, voor leerlingen van het voortgezet onderwijs. Kunstkick

Kunstkick Zwolle is een samenwerkingsproject van kunstencentrum Muzerie, Artez Hogeschool voor de Kunsten, Bibliotheek Zwolle, Dansschool Ria van Diffelen, Ecodrome, Filmtheater Fraterhuis, Galerie Delfi Form, Galerie Het Langhuis, Kunstenaars Zwolle, Poppodium Hedon, Het Vrouwenhuis, Historisch Centrum Overijssel, Kunstuitleen Zwolle, Museum De Fundatie, Rhythm & Music, Odeon De Spiegel theaters, Stichting Stedelijk Museum Zwolle, VVV, Bioscoop De Kroon, Cultuur werkplaats R10 en Doas.
 
Derdeklassers van het VMBO, HAVO en VWO volgen van 2 tot en met 11 februari 2010  verschillende workshops op het gebied van kunst. Jongeren gaan onder andere zelf een popsong schrijven, dichten, Dj-en, soap acteren, graffiti spuiten en fotograferen of nemen een kijkje achter de schermen van De Spiegel.
 
Kunstkick wordt gesubsidieerd door Provincie Overijssel.

Artikel delen:
Reacties 3
 1. Hallo,
  Ik wilde even zeggen dat het om tweede klassers ging en
  niet om derde. Ik vond het wel leuk maar veel dingen zoals:
  Acteren, graffiti spuiten, DJ, song schrijven…. enz. Deden ze bij ons
  niet. Dat vond ik wel heel jammer.

  Groetjes Joni


  Maak melding

 2. beetje van de zotte dat dit project moet worden gesubsidieerd.
  zijn toch wel belangrijkere dingen die geholpen kunnen worden.


  Maak melding

Reageer