Certificaat studenten voor vuurwerkvoorlichting

Zwolle – Het Halt-bureau IJsselland heeft in samenwerking met studenten van de Christelijke Hogeschool Windesheim en de Gereformeerde Hogeschool uit Zwolle tussen Sinterklaas en Kerst vuurwerkvoorlichting gegeven. Naast een studiepunt krijgen de studenten als dank, vrijdag 5 februari een certificaat uitgereikt door Erika Diender, lid korpsleiding van Politie IJsselland.

Het is alweer de twaalfde keer dat studenten voorlichting hebben gegeven aan leerlingen tussen de 10 en 14 jaar over het veilig gebruiken van vuurwerk. De lessen zijn verzorgd door ruim 100 eerste- en tweedejaars studenten van Windesheim (onder meer Sociaal Werk en Pabo) en Pabo studenten van de Gereformeerde Hogeschool. "De animo om mee te doen is elk jaar opnieuw groot", aldus Hans Laskewitz, coördinator Halt-bureau IJsselland. "De reden dat wij kiezen voor deze aanpak, is dat het lesgeven door studenten aan leerlingen zeer goed uitpakt. Hun boodschap sluit goed aan bij de doelgroep en het is een goede praktijkles voor de toekomst."

In totaal zijn 646 lessen verzorgd op 290 scholen voor basis- en voortgezet onderwijs. Ruim 12000 leerlingen hebben via deze aanpak voorlichting gekregen over het veilig en binnen de regels gebruiken van vuurwerk. Het Halt-bureau IJsselland zorgt voor een training, materiaal en een lesmodel, zodat de studenten goed beslagen ten ijs komen.

Als blijk van waardering ontvangen de studenten naast een studiepunt, een certificaat. Deze wordt uitgereikt door Erika Diender, lid korpsleiding van Politie IJsselland. De uitreiking vindt plaats op vrijdag 5 februari om 15.00 uur op de Gereformeerde Hogeschool. Ook zullen hierbij gastsprekers van de politie, Windesheim en Halt-bureau IJsselland aanwezig zijn.

Artikel delen:

Reageer