Stijging prijs starterswoningen Wijthmen

Zwolle – Dinsdagavond 19 januari heeft in het Kulturhus te Wijthmen een voorlichting plaatsgevonden over de in Wijthmen nieuw te bouwen starterswoningen. Het betreft een zevental woningen waarvan met name het ontwerp- en indelingplan voor belangstellenden waren in te zien en mee te nemen.

CDA raadslid Van Gurp heeft nadien echter van enkele mogelijke belangstellenden vernomen dat de verkoopprijs aanzienlijk verschilde van het op 5 november 2009 door de gemeente gepresteerde plan. De belangstelling van potentiële kopers is destijds gewekt met prijzen van 152.500 euro voor een tussenwoning en 198.000 euro voor een hoekwoning. De geïnteresseerde starters op de woningmarkt kregen die dinsdag echter te horen dat een tussenwoning 178.000 euro gaat kosten en de hoekwoningen 248.000 euro. Dit was een fikse teleurstelling voor belangstellenden. Los van locatie en kwaliteit van de aangeboden woning, is het CDA van mening dat met dergelijke prijzen niet gesproken kan worden van starterswoningen en dat derhalve niet in lijn met eerder door de gemeente gepresenteerde plannen lijkt te zijn gehandeld.

In vervolg op het voorgaande, heeft de fractie van het CDA de volgende vragen voor het college:

·          Is het college op hoogte van deze gewijzigde prijzen voor de aangeboden

starterswoningen;

·          Vallen de woningen met deze prijsklasse volgens het college nog wel onder de

categorie goedkoop en betaalbaar voor starters (‘starterswoningen’);

·          Wanneer het college onze mening deelt dat dit geen startersprijzen zijn, wat kan het college opvolgend doen om wel sprake te laten zijn van voor starters te betalen prijzen voor de woningen.

 

Namens de CDA fractie,

Martien van Gurp 

Artikel delen:
Reacties 4
  1. voor wythmen vind ik een startersprijs van ca. 140.000 euro meer dan genoeg. over twee jaar zullen deze prijzen nog 20 procent lager liggen. vreemd dat men de prijsontwikkeling van koopwoningen nog altijd hoger inschat dan de werkelijke marktwaarde. maar daar zullen vooral makelaars en bouwers wel verantwoordelijk voor zijn. dus mensen, wacht met kopen, over enkele jaren is alles veel goedkoper!


    Maak melding

  2. Toch lijken mij dit heel ‘normale’ prijzen, waarmee ik niet wil zeggen dat ik het normaal vind…
    Het zijn nog steeds relatief grote woningen voor relatief lage prijzen voor Zwolse begrippen. Dan neemt niet weg dat voor starters (en anderen!) een huis in Zwolle soms moeilijk te betalen is. Ik ken mensen die om die reden Zwolle verlaten hebben.


    Maak melding

Reageer