Groene actie voor Valentijn op tuinbeurs Zwolle

Een tuinbeurs, donorregistratie en de groenste stad van Europa. Op het oog geen zaken die bij elkaar horen. Toch is het wel zo. Wethouder Groen Peter Pot en directeur Riemer Rijpkema van Libema Exhibitions and Events openen donderdagmorgen 8 februari 2007 op een ludieke manier de tuinbeurs Tuinidee in de IJsselhallen in Zwolle. Het evenement wordt aangegrepen om de actie ‘Hart voor Groen, hart voor Valentijn’ te lanceren.

Tijdens de tuinbeurs onthult Peter Pot het eerste bord ‘Zwolle Groenste Stad van Europa’, die vervolgens in heel Zwolle worden geplaatst. De wethouder benadrukt het belang van groen voor Zwolle. ‘Groen is niet alleen leuk om naar te kijken of om in te wandelen of te fietsen. Groen is vooral ook onmisbaar voor de gezondheid van mensen. Ik ben er daarom ook trots op dat Zwolle de groenste stad van Europa is.’ De gemeente heeft tijdens de beurs TuinIdee een informatiestand. De informatiestand wordt bemenst door ambtenaren van de gemeente Zwolle en diverse vertegenwoordigers van groene organisaties.

Geef je Hart voor Valentijn (donorregistratieactie)

Initiatiefnemer en eigenaar van het Proeflokaal Arjan Broekman hoopt met de actie ‘Geef je hart voor Valentijn’ het aantal donorregistraties te vergroten. Hiervoor zijn vele oorzaken aan te wijzen. Wat in ieder geval uit onderzoek is gebleken is, dat wanneer iemand zelf zijn wens met betrekking tot donatie niet heeft laten vastleggen in het donorregister, de nabestaanden bijna altijd ( 80 % ) weigeren toestemming te geven voor donatie. Volgens Broekman is dat een zorgelijke ontwikkeling. De bedoeling is om met Valentijnsdag een anoniem kaartje te sturen aan een ander met de tekst: ‘Lieve Valentijn, zou jij mijn donor willen zijn.’ Broekmans idee is inmiddels zo aangeslagen dat ruim 40 organisaties en ondernemers uit allerlei branches in Zwolle hierop spontaan inhaken en medewerking aan de actie verlenen. Dit maakt Broekman trots op zijn stad. Zo organiseert de Zwolse horeca op Valentijnsdag bijvoorbeeld allerlei activiteiten en wordt er vanaf maandag 12 t/m 14 februari 2007 in het VVV kantoor door Isala klinieken een informatiestand ingericht, waarbij een speciale donorfunctionaris voorlichting geeft.

Tuinidee 2007

Tuinidee 2007, is het grootste overdekte tuinevenement van noord-, oost- en midden- Nederland. De beurs voor tuinliefhebbers en fijnproevers heeft als thema ‘Thuis in het Groen’ en bestaat uit themapaviljoens en een spectaculaire Outdoor Kookfair.

Tuinidee 2007 is geopend van donderdag 8 t/m zondag 11 februari 2007 van 10.00 tot 18.00 uur en vrijdagavond tot 22.00 uur. Meer informatie ook op www.tuinidee.nl

Meer informatie over Valentijnsdag en donorregistratie op: www.valentijnsfeest.nl en

www.donorregister.nl.

Artikel delen: