Alzheimercafé: Dementie op jonge leeftijd

Zwolle – Dinsdagavond 16 februari 2010 van 19.00 –21.30 uur gaat het in het Alzheimercafé over dementie op jonge leeftijd (40 – 60 jaar). Het gevolg van dementie op jonge leeftijd is voor alle betrokkenen, de patiënt zelf maar ook voor zijn of haar omgeving bijzonder ingrijpend. In eerste instantie wordt de dementie vaak niet herkend, waardoor het gedrag van de patiënt kan leiden tot veel onbegrip in de omgeving.

Thema’s die een rol kunnen spelen zijn de opvoeding van thuiswonende kinderen, intimiteit, de financiële situatie (bijv. doordat iemand niet meer kan werken) en het veranderen van een gelijkwaardige relatie in een zorgrelatie. Deze avond zijn ook een partner en de kinderen van een jong dementerende aanwezig om te vertellen over hun persoonlijke ervaringen  

In het Alzheimercafé is altijd voldoende ruimte om met lotgenoten te praten of om meer persoonlijke vragen aan de aanwezige deskundigen te kunnen stellen. De avond is bedoeld voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Ook hulpverleners en vrijwilligers die de sfeer wel eens willen proeven zijn van harte welkom. Het Alzheimercafé is in de ‘Bakhuuszaal’ van Restaurant ‘De Handschoen’, Nieuwe Deventerweg 103 in Zwolle. Voor meer informatie kunt u terecht bij Alzheimer Nederland afdeling IJssel-Vecht, telefoon: 06 – 155 727 59.

Het Alzheimercafé is een initiatief van Alzheimer Nederland afdeling IJssel-Vecht, RIAGG Zwolle, Stichting Informele Zorg en Stichting Welzijn Ouderen Zwolle.

Artikel delen:

Reageer