Viertal aangehouden voor winkeldiefstal

Zwolle – Dinsdagmiddag 2 februari werden bij een winkel aan de Nieuwstraat vier jongens aangehouden voor winkeldiefstal. Het betreft twee 13-jarige jongens en een 14-jarige jongen uit Zwolle en een 13-jarige Dalfsenaar. Het viertal had voor een bedrag van ruim € 164,00 aan sieraden weggenomen.

Eerder die middag hadden ze bij een winkel aan het Klein Grachtje ook al diverse goederen meegenomen zonder deze bij de kassa af te rekenen. Beide winkels hebben aangifte gedaan. De jongens zijn na verhoor heengezonden en kunnen een proces-verbaal tegemoet zien.

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Zo jong alle 4. Nu 2 winkeldiefstallen, misschien hebben ze er al wel meer gepleegd. Die krijgen niet veel straf omdat ze minderjarig zijn. Vrees dat een stukje heropvoeding hier meer op zijn plaats is.


  Maak melding

 2. Wat is dit voor tandeloos gedoe, vroeger moest je bij elke winkel waar je wat gegapt had je excuus gaan aanbieden…dat zet ten minste zoden aan de dijk.
  Een pv daar lachen die types alleen maar om


  Maak melding

 3. Asscher, praktijkman, ergert zich aan de omslagtigheid:

  Asscher (PvdA): schaf Kinderbescherming af

  ‘Als de Raad er niet meer tussen zou zitten, zou elk onderzoek veel sneller gaan, het zou zeker acht weken schelen’, zegt Amsterdamse wethouder Jeugdzaken
  De Amsterdamse wethouder Lodewijk Asscher (Jeugd) pleit in een interview met weekblad Vrij Nederland deze week voor het afschaffen van de Raad voor de Kinderbescherming. Hij noemt de opheffing van de jeugdhulpverleningsinstantie als een van de maatregelen om de bureaucratie in het welzijnswerk en de jeugdzorg te bestrijden.

  ‘De Raad voor de Kinderbescherming kan verdwijnen’, zegt Asscher, wethouder en lijsttrekker voor de PvdA in Amsterdam, deze week in Vrij Nederland. (Daar is het hele interview te lezen).

  ‘Zij doen precies hetzelfde onderzoek in gezinnen als ook al door de Jeugdzorg wordt gedaan. Als de Raad er niet meer tussen zou zitten, zou elk onderzoek veel sneller gaan, het zou zeker acht weken schelen.’

  Het pleidooi van Asscher past in ‘Operatie Frankenstein’, waarmee de Amsterdamse wethouder de bureaucratie in het welzijnswerk en de jeugdzorg wil bestrijden.  Maak melding

 4. @ QM, klopt omdat onze ouders ons ertoe verplichten. Maar je moet de ouders nu de kost geven die vinden dat hun kind nooooooooooit wat doet. Dat het (daar al) altijd aan hullie ligt >:(>:(>:(


  Maak melding

Reageer