‘Celewied’ in Beneluxfinale First Lego League

Zwolle – Het wedstrijdteam ‘Celewied’ van openbare basisschool De Wieden en het Gymnasium Celeanum vertrekt zaterdagochtend 6 februari in alle vroegte naar Congrescentrum Papendal in Arnhem om deel te nemen aan de Beneluxfinale van de First Lego League. Het wedstrijdteam heeft dit najaar tijdens de regiofinale op de campus van het Deltion College laten zien dat ze de strijd aan kunnen.

Aangemoedigd door tientallen supporters zullen de leerlingen proberen een deelnamebewijs te bemachtigen voor drie internationale toernooien in Atlanta, Istanbul of Taiwan. Daar moet natuurlijk wel het een en ander voor gedaan worden. De leerlingen moeten met hun speciaal geprogrammeerde legorobot missies uitvoeren op een wedstrijdtafel, de bouw van hun robot uitleggen aan een techniekjury en een presentatie verzorgen over slim transport. Daarnaast wordt het team de hele dag gevolgd door een speciale jury om de samenwerking en de kleding van de teamleden te beoordelen. Dankzij de prachtige shirts, gesponsord door de Kamer van Koophandel Oost-Nederland, is de uitstraling van het team prima voor elkaar.  

Het wedstrijdteam heeft in Zwolle, tijdens de regiofinale georganiseerd door het Deltion College in samenwerking met de Hogeschool Windesheim, al laten zien dat het uitstekend voor de dag kan komen. Naast de wedstrijden en presentaties worden de deelnemers uitgedaagd om deel te nemen aan een uitdagend Science Festival. Dit festival is bedoeld voor iedereen die wil experimenteren met wetenschap en techniek. Of Celewied in Arnhem ook hoge ogen gooit, zal zaterdag om 17.00 uur bekend zijn. Het Beneluxkampioenschap in Congrescentrum Papendal te Arnhem, is zaterdag 6 februari gratis te bezoeken tussen 9.30 en 17.30 uur. Meer informatie over het programma, route en plattegrond is te vinden op www.fllsciencefestival.nl.

Artikel delen:

Reageer