Informatie gemeenteraadsverkiezingen online

Zwolle – Vanaf vandaag vindt u alle informatie over de gemeenteraadsverkiezingen op de vernieuwde website www.gemeenteraadzwolle.nl. Alle praktische informatie over het stemmen zoals wie mag stemmen, waar kan ik stemmen en wat moet ik doen als ik mijn stempas kwijt ben of iemand anders wil machtigen, vindt u op deze site. Daarnaast  vindt u er ook de verkiezingsprogramma’s van alle politieke partijen, het Kieskompas en een filmpje met tips voor jongeren die voor het eerst mogen stemmen.

Het Kieskompas is een handige online hulp voor mensen die nog niet weten op welke partij ze gaan stemmen. Door dertig stellingen in te vullen, kan de burger ontdekken bij welke partijen zijn/haar ideeën over de toekomst van de stad het beste aansluiten. Het resultaat is géén stemadvies voor één partij, maar mensen zien zichzelf terug in het landschap van politieke partijen. Mensen die geen internet hebben, kunnen vanaf donderdag 4 februari Kieskompas ook invullen bij het informatiecentrum in de hal van het stadskantoor aan het Lübeckplein.  

Voor jongeren die voor de eerste keer gaan stemmen is een filmpje gemaakt in samenwerking met leerlingen van de opleiding Juridisch medewerker van Landstede. Het filmpje bevat tips hoe je je als jongere kunt oriënteren op welke partijen je kunt stemmen. Alle jongeren die voor het eerst mogen stemmen krijgen deze week een brief van de burgemeester waarin hij het belang van het stemmen nog eens benadrukt, maar ook tips geeft voor jongeren die nog niet weten of ze gaan stemmen en op welke partijen ze kunnen stemmen. In de brief staat ook een link naar dit filmpje.

Alle informatie over de gemeenteraad zoals wat doet de gemeenteraad, welke partijen zitten nu in de gemeenteraad en hoe kun je de raadsleden bereiken, staat ook op de vernieuwde website www.gemeenteraadzwolle.nl. 

Artikel delen:

Reageer