Tweede Zwols CDA-Café met Minister Eurlings

Zwolle – Op maandagmiddag 8 februari komt minister Camiel Eurlings naar het tweede CDA-café van het CDA Zwolle om met Zwolse inwoners en in het bijzonder Zwolse ondernemers in gesprek te gaan over bereikbaarheid en mobiliteit in Zwolle en de regio. De bijeenkomst vindt plaats vanaf 11.30 uur tot 12.30 uur in het bedrijf Equipe, Stadionplein 21 te Zwolle.

De specifieke thema’s die aan bod komen  zijn: – De visie van de minister op de mobiliteit en bereikbaarheid in de Zwolse regio; – De mate waarin Zwolse ondernemers tevreden zijn over de bereikbaarheid van Zwolle, de kwaliteit van het verkeersnetwerk en specifiek de bereikbaarheid van bedrijventerreinen; – Nieuwe ontwikkelingen en eventuele knelpunten op de N35, de A28 en de N50; – Mobiliteit en bereikbaarheid als thema van de CDA-fractie in de Zwolse gemeenteraad en de provincie.

Naast de minister zijn diverse prominenten uit het Zwolse bedrijfsleven en de politiek aanwezig, maar ook verschillende politici uit de provincie en de regiogemeenten wonen de bijeenkomst bij. Erik Dannenberg, de Zwolse lijsttrekker en huidig wethouder van het CDA zal in gesprek gaan met de minister over bovengenoemde thema’s. De bijeenkomst wordt geleid door Bastiaan Verweij, gemeenteraadslid van de CDA-fractie in Zwolle. Vanaf 11.15 uur is iedere Zwollenaar van harte welkom. Om 11.30 uur start het gesprek en om 12.15 uur wordt de bijeenkomst informeel voortgezet, waardoor aanwezigen de kans hebben om de minister persoonlijk te spreken.

Het is het tweede politieke café in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart. Het doel is om in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen landelijke thema’s gekoppeld aan lokale thema’s onder de aandacht te brengen van burgers en organisaties in Zwolle. Andere doelen zijn: ruimte bieden aan debat en ontmoeting en een kans bieden aan burgers om plaatselijke en landelijke politici te ontmoeten.  

Artikel delen:
Reacties 3
 1. Kan hij zomaar afdalen naar Zwolle, zonder de ANWB om goedkeuring te vragen En spindokter Sjek, wat vind hij er van? 😮

  Hier moest ie niet op dat RWS-topic. Hoewel hij daar natuurlijk ook mee gelinkt is.


  Maak melding

 2. @ dick
  wees blij dat er aandacht is voor de regio. Ik snap ook wel dat het alles met lokale verkiezingen te maken heeft, maar aandacht is aandacht.


  Maak melding

 3. Eens Dennis. En erkenning van een verkeersprobleem. Al vind ik die Camielleke nog zo’n eng glad kroonprinsje….jij?

  Nogmeer aandacht: Zwolle in 8 uur journaal! Morgen dus, ook in het 6 uur journaal en vandaag bij RTV Twente…

  Las net: PvdA lijsttrekker Eefke Meijerink is vanavond in het journaal van RTV Twente.
  Daarnaast heeft Eefke vandaag een interview gehad met het NOS journaal over de bezuinigingen. Aanleiding was de aanwezigheid van een financiële paragraaf bij hun verkiezingsprogramma, een item dat bij veel partijen ontbreekt.
  Het! item is gepland om morgen uit te zenden in het 6 uur journaal en het 8 uur journaal.:D:D:D


  Maak melding

Reageer