Tribune carnavalsoptocht ook dit jaar

Zwolle – In goed onderling overleg hebben de gemeente, carnavalsgroep het Virus en carnavalsvereniging De Eileuvers elkaar gevonden. Dat betekent dat de tribune die het Virus jaarlijks in de Luttekestraat opzet tijdens de carnavalsoptocht ook in 2010 neergezet kan worden. Dat gebeurt wel onder een aantal voorwaarden. In voorgaande jaren bleek dat de Luttekestraat heel veel publiek trekt tijdens de optocht. De waardering voor de ludieke acties van het Virus speelt daarbij ook een rol.

Het is van het grootste belang dat de binnenstad bereikbaar blijft voor nooddiensten en dat het publiek voldoende mogelijkheden heeft om de straat te kunnen verlaten. Daarom komen er op het traject tussen Van Orsouw en de Beurs dranghekken. De Eileuvers en het Virus hebben beloofd erop toe te zien dat het publiek ook achter de hekken blijft voor zijn eigen veiligheid. Beide organisaties roepen de carnavalsvierders dan ook op mee te werken om de optocht een mooi en veilig feestje te laten zijn en de aanwijzingen van de eigen veiligheidsmensen op te volgen. Het Virus en de Eileuvers zijn blij met de geboden oplossing. Na afloop van het carnaval volgt een evaluatie met de gemeente en de hulpdiensten en wordt besproken wat er in de toekomst zal gebeuren.

Artikel delen:
Reacties 7
  1. Nee, Dick ik ben in de 1e plaats niet iemand die me echt kan verliezen in muziek. En bij carnaval geld wat mij betreft vooral dat je het makkelijk mee moet kunnen zingen.


    Maak melding

  2. En terecht dat ze dit jaar daar mogen staan!! De mannen en vrouwen van het virus brengen een geweldige sfeer in de luttekestraat!

    zucht………. was het maar vast 13 februari……….


    Maak melding

Reageer