Speeddaten met kandidaten D66

Zwolle – Op 14 februari organiseert D66 Zwolle in het kader van Valentijnsdag een speeddatemiddag met haar top 5 kandidaat-raadsleden. Iedereen die deze heren beter wil leren kennen is vanaf 15.30 uur van harte welkom in de zaal van de Belgische Keizer.

D66.jpg

Iedere deelnemer krijgt vijf minuten de tijd om met onze kandidaten te spreken en zo te bepalen wie zijn of haar favoriete kandidaat is. Ook is er voor iedereen een verrassing in de stijl van Valentijn!  Meer informatie op de website van D66 Zwolle, D66zwolle.nl.

Artikel delen:
Reacties 21
 1. 5 vette minnen op feminisme.>:(>:(>:(

  Wat geeft die mannen uberhaupt het recht te denken dat ze de wijsheid in pacht hebben. Kijk potverdorie eens naar alle wrede wereldleiders in heden en verleden….allemaal mannen.

  Konden die haantjes maar eens wat uit handen geven, dan zou de wereld er een stuk beter uitzien. Maar nee, D’66 gebruikt de vrouwen waarschijnlijk maar voor één ding.:o:o:o


  ⚠️ Meld

 2. Hé Blub, je mist allerlei ondertonen op het onvolprezen internet. Maar zoals je weet zijn de liberalen nogal voor emancipatie. Vind 5 mannen van de 5 kandidaten weinig geëmancipeerd. Jij wel? En chatten met een man, nee bedankt 😉


  ⚠️ Meld

 3. Beste Dick,

  Nu moet ik toch even iets kwijt,
  Wat ik nu lees vindt ik erg jammer en dan met name het feit dat wij in het verleden toch soms hele leuke discussies hebben gehad.
  Ik vond jou altijd een respectvol persoon met een zeer intelligente blik naar de samenleving.
  Ondanks dat duidelijk was dat jij roodnodig bloed door je aderen had stromen en dit dan ook regelmatig op weblog Zwolle liet blijken.
  De afgelopen paar weken (zoals je gemekt heb) ben ik weer regelmatig op weblog Zwolle
  En ik tref een compleet andere Dick aan dan die ik voor een half jaar geleden aantrof op weblog Zwolle.
  In de afgelopen weken heb ik het idee gekregen dat je nogal verbitterd bent en er alles aan probeert te doen om onze partij de grond in te jassen
  Als je dit nodig vindt moet je dit doen, maar het pleit niet voor je (ik vindt het jammer in ieder geval.
  Of is het de kat in het nauw maakt rara sprongen, en kun je het niet verteren dat wij op dit moment een succesvolle partij zijn.
  Ook het feit dat je maar probeert het verleden op te rakelen zoals maar blijven zeuren over de kroonjuwelen enz enz.
  Ik heb samen met heel veel mensen de afgelopen vier jaar hard gewerkt om D66 een nieuwe en positief geluid te geven.(wij zijn een partij die een verandering heeft doorgemaakt in de positieve zin)
  De fractie van D66 Zwolle is van 4 mensen gegroeid naar maar liefst 18 actieve en zeer positief mensen die van D66 Zwolle de komende jaren een succes willen maken.
  Wij hadden een paar potentiële vrouwen die we graag wat hoger op de lijst hadden willen hebben, maar deze vrouwen hebben zelf aangegeven het raadswerk met hun privé en zakelijk leven op dit moment niet konden combineren, daar hebben wij dan respect voor ondanks dat we dit jammer hebben gevonden.
  Voor de komende jaren zal mij actief gaan bezighouden om meer vrouwen in Zwolle actief te krijgen voor de politiek en daar liggen al plannen voor.
  Helaas heb ik de contacten te kort voor de verkiezingen gelegd (en daar heb ik zo mijn redenen voor).
  Als jij denkt op deze mannier mijn partij naar beneden moet sabelen, moet je vooral doorgaan wij gaan in ieder geval door met een hoop mensen die positief in het leven staan en zin hebben in de toekomst

  D66 is in ieder geval een nieuwe partij met een frisse en positieve blik naar de toekomst

  Jeffrey Littel
  Plek vier kieslijst D66 Zwolle
  http://www.jeffreylittel.nl  ⚠️ Meld

 4. @ Jeffrey, discriminatie? Pardon?

  Zeg alleen dat je van een liberale en geëmancipeerde partij mag verwachten dat ze vrouwen bij de eerste 5 hebben staan.
  Vond de PvdA doorslaan bij de vorige verkiezingen…..moest echt afgewogen zijn. Maar een lijst zou toch ook een afspiegeling van de stemmers/leden moeten zijn?
  Kereltje loopt daar altijd zo mee te koop. Was jij trouwens ook niet in D’66 shirt op het WLZ-Lustrum?


  ⚠️ Meld

 5. @ Jeffrey, ik lees deel 1 nu pas.

  Misschien kun je een persoon niet aan wat weblog-teksten ontleden. Ben namelijk nixxx veranderd. Da’s jammer, dat verbitterd denken, want ik ben juist bijzonder goed te pas, postief ingesteld en vrolijk. D’66 is mij gewoon tegengevallen nadat ik er 1x op gestemd had. Stemde toen op v.Mierlo maar ik denk dat hij ook geen fan is van de verregaande samenwerking met de VVD. Heb gister ook geschreven hoe ik over het landelijke CDA dacht. Terwijl Martijn mij een prima kerel lijkt. Swollwacht is ook niet mijn club, maar minstens 3 mensen op die lijst zijn zeker ok. John van Boven is een aardige kerel maar CU zou ik nooit stemmen. Op dat draadje van Fred Teeven heb ik ook geschreven hoe ik over de VVD denk.
  Wat D’66 betreft, helaas al lang niet meer de club die tussen PvdA en VVD in zit. Zeker na hun samenwerking met de VVD in Europa. Vind jij van wel? Waarom zou ik dat dan niet mogen schrijven.

  Vrijheid van meningsuiting is al aan alle kanten ontleed en uitgeplozen.

  Jij

  Of is het de kat in het nauw maakt rara sprongen

  . Voel me geen kat, voel me zéker niet in het nauw. Politiek gezien zou ik niet weten waarin, want ik ben geen een lid van een partij. Maar maak wel een onvoorspelbare sprongen ja. Anders wordt het allemaal zo saai.

  en kun je het niet verteren dat wij op dit moment een succesvolle partij zijn.

  Het succes van D’66 landelijk is natuurlijk vooral te danken aan het succes van Pechtold die scherp tegen Wilders is. Heb echter nog niet veel concrete plannen vernomen van de partij, ze zitten toch in de oppositie. En succes gunnen: zie D’66 liever succes hebben als VVD. Maar ben bang dat het hoe langer hoe meer lood om oud ijzer aan het worden is.

  Tja, die kroonjuwelen was toch ook een afgang? Volgens mij was CDA daar ook wel debet aan. PvdA en CU moeten nu ook samen met het CDA met een IRAK-standpunt komen. Kok is gevallen over Screbrenica. Tuurlijk mogen we het verleden wel blijven benoemen.
  En parelkettingen staat bij mij voor welgestelden. Heb de laatste jaren eens om me heen gekeken…..nouuuu, volgens mij zit ik daar niet heel ver naast. Maakt niet uit, maar kom ook voor je (aangepaste?) identiteit uit. Dat is wel zo netjese naar de kiezer toe. Of is de strategie om van 2 walletjes te eten: – het neo-liberalisme en – het progressie?

  Heb een aantal jaren geleden een paar keer zeer plezierig met Ernst Reinhart gesproken. Maar nee, zo (zie boven) denk ik erover.

  Misschien was het handig dit van tevoren te communiceren

  Wij hadden een paar potentiële vrouwen die we graag wat hoger op de lijst hadden willen hebben, maar deze vrouwen hebben zelf aangegeven het raadswerk met hun privé en zakelijk leven op dit moment niet konden combineren, daar hebben wij dan respect voor ondanks dat we dit jammer hebben gevonden.

  Vind jij zelf de link Speeddaten/Valentijnsdag en allemaal kerels, niet voor de hand liggen?

  Jammer dat jij mijn mening als een persoonlijke aanval op enkel jouw D’66 ziet. Je ziet/leest dan blijkbaar niet mijn mening over De gillende/CDA/TON/Swollwacht/VVD/SP etc. etc.

  Gelukkig maar dat je positief naar de toekomst kijkt. Doe ik ook, zeker!

  Heb (zoals vaker geschreven) overigens zeer veel respect voor alle gemeenteraadsleden/2e Kamerleden etc. Wat een werk, wat een dossiertijgers. Schrijf ook alleen mijn mening maar op over partijen/ondemocratische lijsten. Vind het extra jammer als ze dan van koerst veranderen. Volgens mij was Hans van Mierlo namelijk nooit zo’n VVD-fan.

  Maar goed, succes met alles.
  En ja, ik heb nog wel vertrouwen in de politiek.  ⚠️ Meld

 6. Uit de huisregels van Weblog Zwolle:

  u gaat fatsoenlijk met anderen om en respecteert de mening van een ander

  Wanneer gaan de Admins daar weer eens gericht aandacht aan schenken?

  Dus geen rare benamingen meer voor mensen die niet van PVDA-huize zijn, maar namen gebruiken zoals ze bedoeld zijn, en denigrerende kretologie als ‘wazig gewauwel’ tegen mede-webloggers achterwege laten.
  Of tendentieuze betichtingen jegens politieke partijen zoals:

  Maar nee, D’66 gebruikt de vrouwen waarschijnlijk maar voor één ding.

  Ook ik word, net als Hans van Eijsden, geregeld aangesproken op het afglijdende niveau van communiceren op WLZ dat door sommigen tot onder het niveau van MSN-taal en de Geenstijlreagluurders dreigt te geraken.  ⚠️ Meld

 7. @Larry: helemaal mee eens, sommige kreten zijn niet welkom hier en dat willen jullie, en wij denk ik ook, graag zo houden.
  Kritiek ben ik ook niet vies van maar ik probeer wel altijd zorgvuldig mijn woorden te kiezen. Populaire woordgebruik moet kunnen maar grove taal niet. Duidelijk dus.


  ⚠️ Meld

 8. Dick,

  Toen van Mierlo in 1966 de partij oprichten (was ik nog niet geboren) maar in zijn tijd was hij al vernieuwend bezig.
  Natuurlijk heeft D66 ook zijn nukken gehad maar er word hard gewerkt aan een nieuw geluid zoals je wel gehoord heb.

  Misschien was het handig dit van tevoren te communiceren

  Wij hadden een paar potentiële vrouwen die we graag wat hoger op de lijst hadden willen hebben, maar deze vrouwen hebben zelf

  Tja, dat we niet alles wat we binnen de partij communiceren op weblog Zwolle.

  Vind jij zelf de link Speeddaten/Valentijnsdag en allemaal kerels, niet voor de hand liggen?

  Het is natuurlijk waar je voorkeur na uitgaat, er zullen misschien best mannen zijn die met mannen willen speedaten.

  Maar ik denk dat niet de opzet is van het verhaal het speeddaten (trouwen door een vrouw bij ons in de partij bedacht) is natuurlijk ervoor bedoeld om mensen van D66 zwolle persoonlijk te kunnen ontmoeten om zo de kiezer niet alleen met een partij D66 Zwolle kennis te laten maken maar ook met de mensen van die partij D66 Zwolle.

  Als we het over de VVD hebben en D66 dan zit D66 meer in het midden van progressief link en recht
  En de VVD meer in het midden van Recht progresief-conservatief.

  Toch wil af van het hokjes denken ?vertrouwen hebben in de kracht van het individu`ieder mens als uniek te zien in zijn kwaliteiten en tekortkomingen?natuurlijk is het niet generaliseren heel moeilijk.

  Mijn dank op je sportieve reactie terug wens ik je veel wijsheid op drie maart met stemmen en vergeet niet nummer 4 op de lijst van D66 staat Jeffrey Littel heeft je stem hard nodig.

  ;D


  ⚠️ Meld

 9. Of je nu vrouwen hebt ,mannen,zwarten of blanken rechtsen of linksen,zolang we ons best maar doen en er voor elkaar zijn.En je moet als partij gewoon de beste mensen op de beste plaats neerzetten.Ik las ook weer dat een homoseksuele leraar was ontslagen om zijn geaardheid,terwijl hij door alle leerlingen en ouders op handen werd gedragen.En dat in deze tijd


  ⚠️ Meld

 10. @ Jeffrey, dat is meestal zo met oprichters van nieuwe partijen. Dat ze vernieuwend bezig zijn. Hans van Mierlo was niet alleen goed bezig, Jan Terlouw ook. Vond ze een progressief geluid brengen. Las van de week ook dat v. Mierlo (heb toen misschien wel voor het eerst en voor het laatst op een persoon gestemd) zich hard maakt voor de Palestijnse zaak.

  Helaas zie ik jullie nu in de armen van de VVD glijden. Dat vind ik jammer. Europees zijn jullie al één en van de week zagen we dat voormalig VVD-kopstuk Joris Voorhoeve net zo makkelijk switched naar D’66. Er schijnt zelfs te worden gewerkt aan een Liberale volkspartij. Prima, maar wees dan wel eerlijk naar de kiezer, dat je zeker niet meer zo progressief bent als dat je was. Of zie jij geen “move” in het feit dat ze in Europa al één zijn, dat een VVD-ex minister ook lid bij jullie is en dat gesproken wordt over een Liberale samenwerking (stond op Sargasso)?

  Gelukkig zijn er mannen die met mannen willen speeddaten. Voor mij zijn alle mensen gelijk, ongeacht wat voor baan ze hebben. Of ze geen baan hebben, ongeacht ras, religie of huidskleur….vrijheid blijheid.
  Niemand heeft het recht zich meer te voelen als een ander.

  Maar ik vond de link “Speeddaten/Valentijnsdag en allemaal kerels” wel erg voor de hand liggen. Jullie noemen het per slot van rekening speedDATEN, niet “5 minuten-privé-interview” bijvoorbeeld.

  in het kader van Valentijnsdag

  Ben ook tégen hokjesdenken. Maar om verschillen in politiek opzicht duidelijk te maken ontkom je er niet aan. Het is zelfs nodig om verschillen tussen partijen te benadrukken.
  Abstracte ideologiën, strak volgens de leer zijn ook niet aan mij besteed. Er wordt voortdurend te pas en te onpas over Links en Rechts geroeptoetert, zoveel dat velen niet eens meer het verschil weten. Als je toch over 2 kampen wilt praten in de politiek vind ik “Conservatief en Progressief” al een stuk sprekender. Heb je vorige keer ook al willen zeggen dat je je niet persoonlijk aangevallen moet voelen. Noemde voorbeelden van mensen die ik ook wel mag, maar met de partij ben ik het gewoon vaak niet eens.

  Vertrouwen in de kracht van het individu, ok zit ook “zelfvertrouwen” in. Dat elk mens uniek is, is volgens mij ook Christelijk. Maar het gevaar van “het individu als meest verheven te zien” is volgens mij dat het kan ontaarden in ego-centrisme. Na mij de zondvloed-denken. Volgens mij heeft de VVD daar vaak last van. Persoonlijk vind ik het welzijn van iedereen belangrijker. Niet de welvaart van 1 persoon. Samen moeten we er iets van maken. Proberen zoveel mogelijk samen te werken en bruggen te bouwen. Bijvoorbeeld met mensen die langs de kant staan. Die geen werk hebben en/of lang, chronisch of ernstig ziek zijn. Helaas zijn er veel krachten actief die kloven scheppen, die mensen uitsluiten. Niet toevallig (vind ik) komen die uit de VVD. Het zou jammer zijn als jullie ook die kant opgingen, vind ik.

  Mooie afsluiter, sluit me daar gedeeltelijk bij aan

  Mijn dank op je sportieve reactie,

  niet iedereen reageert hier namelijk. Wens jou ook veel wijsheid bij alles wat je doet.

  Goedgoan.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.