Lijsttrekkersdebat Zwolle ook via internet

|   Laatste wijziging

Zwolle – Op 1 maart organiseren de gemeenteraad en de Stentor een lijsttrekkersdebat.

 

De lijsttrekkers van alle politieke partijen gaan op de vooravond van de gemeenteraadsverkiezingen met elkaar in discussie over drie onderwerpen dat live te volgen is via www.weblogzwolle.nl of op www.gemeenteraadzwolle.nl. Iedereen is welkom bij het lijsttrekkersdebat op 1 maart om 20.30 uur in de Burgerzaal.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

12 gedachten over “Lijsttrekkersdebat Zwolle ook via internet”

  1. Onbegrijpelijk, dat de Dijklanden weer in beeld komen voor eventuele bebouwing. In het verleden hebben al velen geattendeerd op dit prachtige wandel en recreatiegebied.Ik heb begrepen, dat er nog een
    onderzoek komt of inmiddels is gestart m.b.t. de natuurwaarden.
    Als voorschot hierop mijn waarnemingen in dit gebied, waar ik zelf woon. (Potmarge).
    VOGELS
    Koolmees,Pimpelmees,Glanskopmees,Staartmees en Goudhaantje
    Keep, Huismus,Geelgors,Rietgors
    Sijs,Goudvink en Vink
    Boomkruiper,Boomklever,Groenling
    Vlaamse Gaai, Spreeuw
    Zwarte Kraai, Bonte Kraai, Kauw,Ekster
    Pestvogel, Heggemus, Winterkoning
    Bonte Vliegenvanger
    Kleine Karekiet,Kramsvogel, Grote lijster
    Zanglijster, Merel, Zwarte Roodstaart
    Boerenzwaluw,Huiszwaluw,Gierzwaluw
    Kleine en Grote Bonte Specht
    IJsvogel
    Ransuil en Velduil
    Koekoek
    Torenvalk, Buizerd en Sperwer
    Blauwe reiger, Zilverreigers (recent) ,Ooievaars
    Aalscholvers,Knobbelzwaan,Russische Zwanen)Grauwe Gans,Canadese gans,Nijlgans
    Wilde Eend,Slobeend, Tafeleend,Kuifeend,Smienten
    Fuut, Dodaars
    Houtduif, Turkse Tortel
    Kokmeeuw,Visdiefje
    Kievit, Tureluur,Grutto,Wulp, Watersnip
    Waterhoen,Meerkoet

    ZOOGDIEREN
    Egels,Mollen,Spitsmuizen,Vleermuizen
    Haas en Konijn
    Water-,Muskusrat
    Steenmarter
    Ree

    VLINDERS
    Dagpauwoog,Kleine Vos,Gehakkelde Aurelia,Atalanta,Groot Blauwtje
    Koolwitje,Oranje Tip, Citroenvlinder.

    VISSEN
    Snoek,Karper,Zeelt,Blankvoorn,Brasem,Kolblei,Bittervoorn,Ruisvoorn
    Kleine Modderkruiper,Paling, Baars, Snoekbaars,Rivierkreeft en verder
    nog in en op het water Kikkers, Salamanders en Padden.

    Uit bovenstaande opsomming blijkt wel hoe belangrijk dit gebied is
    voor natuur en mens en derhalve onaangetast behoort te blijven.

    Joop van Zanten

  2. @ Joop, mij zij het niets Dijklanden. Waar in Zwolle vind ik dit gebied?
    Want als dit gebied verloren gaat terwijl er door de bewoners zoveel plezier aan word beleefd, is dit erg jammer. En woningen in de lagere sigmenten waar Zwolle wel op wacht worden het dan zeker niet.
    Zie je maar aan de Oude Mars, ben benieuwd wat daar zo ondertussen al verkocht is?

  3. Joop ik ben het met je eens dit zou toch geen politiek item meer moeten zijn,afblijven.Je maakt er een heel verhaal van maar eigenlijk zou dat overbodig moeten zijn.Geen Vechtpoort wel Dijklanden.Moeten we kiezen tussen de 1 en de ander???Ook de stelling sportverenigingen moeten hun eigen broek ophouden slaat nergens op.Die naaktzwemclub houdt echt zijn eigen broek niet op

  4. Leuk initiatief, al doet de opzet wat simplistisch aan. Iedereen kan een mening over Hedon / Xenos hebben, maar waar Zwolle echt behoefte aan heeft, zijn partijen met een bredere blik, kortom een toekomstvisie. In dat kader: waarom niet in discussie over de algemene (sluitende?) begroting, of wordt het sommige partijen dan wat te heet onder de voeten?

  5. Ingrid het is inderdaad zo dat juist waar het meeste behoefte aan is het minste aan gedaan wordt.In Westenholte is er ook enorme behoefte aan betaalbare woningen.Ik ga daar deze week vragen over stellen bij het debat in Het Anker en kom samen met Martin van Gurp van het CDA ook met een voorstel.Ze kletsen altijd maar over doorstroming ,nou ik zie er weinig van.

  6. @ Wichert, ik denk dat er in heel Zwolle behoefte is aan betaalbare woningen, dus dat zal in Westenholte niet anders zijn. Te gek voor woorden.
    Weet n iet op welke manier dit aan politiek duidelijk te maken is, had ik eigenlijk gisteren moeten vragen.

  7. @ Vincent….helemaal gelijk

    Iedereen kan een mening over Hedon / Xenos hebben, maar waar Zwolle echt behoefte aan heeft, zijn partijen met een bredere blik, kortom een toekomstvisie. In dat kader: waarom niet in discussie over de algemene (sluitende?) begroting.

    Wat koop je nou voor alleen maar “veur” “teugen” zonder een financieel plaatje, zonder alternatieven? Je zou die onderwerpen in de context moeten zien. Wat zijn de gevolgen? Als dit….. dan dat niet….enz.
    Hoe prikkelend die stellingen ook worden neergezet. Misschien wordt het dan te ingewikkeld of niet populisitisch genoeg, kan een partij zich dan minder profileren?

  8. Een gratis stadsbus kost de gemeente naar schatting zo’n 3,5 miljoen euro op jaarbasis. En dat in deze tijd? Forget it…De provincie wil niet, dus de gemeente mag dit helemaal zelf betalen.

    Laat ze eerst eens die drempels en 30 km zones op de busroutes opheffen (ook een onderdeel in de kieswijzer btw), pas dan heb je een goed, snel en tov de auto en fiets concurrerend busnetwerk dat je naderhand kan promoten door prijsverlagingen.

  9. Jaja, de 30 km/uur zones worden al niet door de buschauffeurs gehandhaaft (op een enkele uitzondering na) hier in de wijk, dus dat opheffen hoeft al niet meer… Ik zou zeggen: handhaaf de snelheden door stelselmatig te flitsen op dit soort wegen! Dat zet pas zoden aan de dijk! Levensgevaarlijk wat sommigen hier in de straat voor toeren uithalen!

  10. Er zijn binnen de stad nog genoeg inbreidings- mogelijkheden. Die moeten eerst maar eens (her)-ingevuld gaan worden alvorens nieuwe locaties te creëren met alle infrastructuur ellende van dien. Een heel groot gedeelte van Voorst aan de Westenholte kant staat leeg en is niet om aan te zien. Daar zou eens een grote sanering moeten plaatsvinden om ruimte te creëren voor woningbouw. De infrastructuur is er in ieder geval al geregeld. Er is in Zwolle een veel te grote versnippering van industrie terreinen.
    Tevens moet dat gezeur over 30 meter hoog of toch 32 meter hoog eens afgelopen zijn. De hoogte heeft de toekomst en scheelt een hoop kostbare natuur ruimte.

  11. De meeste stemmen zijn uitgebracht op de Verkeersknip Stadshagen en Gratis stadsbusvervoer voor iedere Zwollenaar. Over deze onderwerpen gaan de lijsttrekkers dus in ieder geval met elkaar in debat. De overige onderwerpen worden op de avond zelf bekend gemaakt.

Reacties zijn gesloten.