Kindercarnaval bij de Bestevaertjes

Zwolle – Zaterdagmiddag hielden de Bestevaertjes hun Kindercarnavalsmiddag. Tijdens deze middag was Hoogheid prinses Charissa en adjudant Catharina aanwezig. Natuurlijk was ook de Raad van 11 er weer bij.

bestevaer-7.jpg

De Carnavals Verenigingen De Oelewappers, De Tonnezotters, De Deurzakkers en de Aanmakkers kwamen langs in het wijkcentrum van de Wipstrik. Het was er druk en gezellig. Voor de jeugd was er drinken en snoep aanwezig, en konden de kinderen meedoen aan leuke spelletjes. Uiteraard was er ook feestmuziek en werd de polonaise gelopen.

bestevaer-26.jpg

bestevaer-24.jpg

Artikel delen:
Reacties 14
 1. van karnaval moet je een beetje verstand hebben,achter elke naam zit een betekenis ,degene die geen karnaval vieren denken daar niet bij na.Maar elke traditie moet in stand worden gehouden.Laat iedereen in zijn waarde.Ik weet toevallig?? hoe de naam knienenbelters is ontstaan.vroeger werd westenholte de Knienenbelt genoemd omdat er zoveel konijnen waren.Zo heeft iedre vereniging zijn oorsprong.De Gleuvenskoevers :De PTT en zo kan ik wel door gaan,mar het heeft weinig zin als er alleen maar zo negatief op wordt gereageerd.Niemand hoeft het te vieren maar wel iedereen mag het vieren.


  Maak melding

 2. Uit de foto?s kan ik niet opmaken of het wel of niet goed versierd was…..

  Ik zie wel bijna lege dichte lamellen, maar ja wat moet je daar dan in vredesnaam op bevestigen?


  Maak melding

 3. @ joos; ja, ik vind het een zeer spitsvondige benaming. Eigenlijk altijd al afgevraagd hoe en waarom…Oelewappers :D:D:D

  Hmmm met het gummen van ons (met mirjam) gezellig onderonsje, is vast ook mijn antwoord aan joos verdwenen.


  Maak melding

 4. Idd Wichtert, als Westenholtenaar was mij de Knienenbeltstory natuurlijk even bekend als de Stinsberg en RoofRidderZweders (wan)daden. Maar de Gleuvenskoevers is idd een juweeltje en als je weet dat het bij een beroepsgroep hoort, is het moeilijk raden welke.


  Maak melding

 5. @ Wichert, betreft “volwassen Carnaval” Hoe’st eigenlijk met Jopie K.? En zijn vriendelijke vrouw (Els?)? Hij stond wéér in die Carnavalskrant.

  Heb ze vorig jaar een tijd gesproken op René’s bruiloft. Hij is nog geen spat veranderd en heeft het NOG STEEDS over een lachwekkend gebeuren vrogger in W.holte 😀 voor de Hagenees die Zwollenaar werd, oh ook voor carnavalvierende Ton V. komt ook uit de Hofstad en is prominent-Westenholtenaar 😀


  Maak melding

Reageer