Versteegh vertelt over barre tocht Zwolle – Parijs

Zwolle – Vele dromen ervan om met hun schip naar en door Frankrijk te varen. Jacob Versteegh maakte in 1978/79 met zijn vrouw en zijn toen jonge kinderen een onvergetelijke, drie kwart jaar durende reis, naar Parijs en terug naar Zwolle. Ze vertrokken in het najaar met hun scheepje, “Op hoop van zege“ van Haerst.

Over de avontuurlijke maar bij tijd en wijle ook barre tocht, waaronder de weken in het ijs in het Canal des Ardenne, de bouw onderweg van zijn draaiorgeltje waarmee hij spelend en mansend in Parijs de kost verdiende, de perikelen met de havenautoriteiten, de alcoholverslaafde Deen die een poosje aan boord een slaapplaats kreeg. De vriendelijke fransen en natuurlijk het stokbrood, de kaas en de wijn, over dat alles, vertelt Jacob zondag 21 februari a.s. in Locatie Oostergo. Een must voor dromers en realisten, een aangename herbeleving voor degenen die ook het avontuur ook aangingen.

U bent welkom in Locatie Oostergo, Pletterstraat 1 ,t/o het pannenkoekschip. Aanvang 15.00 uur, entree vrij.

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Goh wat een hartstikke leuk initiatief. Locatie kan ik me niet heel veel bij voorstellen Oostergo, Pletterstraat 1 ,t/o het pannenkoekschip.

  Opvallend: De vriendelijke fransen, dus het vooroordeel “arrogant”?

  Natuurlijk het stokbrood, de kaas en de wijn. Een must voor dromers en realisten.

  ….heerlijk verwoord.  ⚠️ Meld

 2. maanden onderweg van zwolle naar parijs, daar doe je tegenwoordig niet langer an een week over met een boot.en hebben ze de kinderen in het kader van een vrije opvoeding maar onhouden van enige vorm van onderwijs?


  ⚠️ Meld

 3. An sich een goeie vraag van Verdieping

  en hebben ze de kinderen in het kader van een vrije opvoeding maar onhouden van enige vorm van onderwijs?

  Foeiiii, helaas hebben we niet zo’n mooi opgeheven vingertje emoticon die Willem wel op zijn draadje heeft. Het streng kijkende koppie met zijn opgeheven vingertje zou hier uitstekend passen….in 3-voud vanzelfsprekend 😉


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.