Carnavalsoptocht Zwolle 2010

Zwolle – De feestelijke optocht op zaterdag is één van de jaarlijkse hoogtepunten van het Sassendonkse carnaval dat de komende dagen los zal barsten. Op veel plaatsen staan de mensen rijendik aan de stoeprand om de optocht te zien. Zo laten veel Zwollenaren zien hoe creatief en kleurrijk carnaval is. Weblog Zwolle zal van de carnavalsoptocht foto’s maken en dat spoedig na het feest publiceren.

prinden_carnaval.jpg
De prinsen van Sassendonk en hun adjudanten voor 2010

De volledige route: De starttijd is 14.15 uur vanaf Wethouder Alferinkweg, Hortensiastraat, Assendorperstraat, Groot Wezenland, Sassenpoortenbrug, Wilhelminasingel, Ter Pelkwijkstraat, Gasthuisplein, Oude Vismarkt, Grote Markt. Het is de bedoeling dat door de stadsprins Prins Martinus I, burgemeester Henk Jan Meijer en leden van het college van B&W het defilé wordt afgenomen. Hierna gaat de optocht verder via de Luttekestraat naar de Nieuwehavenbrug, alwaar de stoet wordt ontbonden.

De Grote Sassendonkse Optocht is elk jaar weer een hoogtepunt in het Sassendonkse carnaval. Vele groepen en verenigingen laten zich van hun mooiste kant zien en worden beoordeeld door een vakkundige jury. De groepen strijden om de eer en de prijzen in vier categorieën: • Groepen tot 3 personen (hoofdprijs e125,- en een wisselbokaal) • Loopgroepen met meer dan drie personen (hoofdprijs e 250,-) • Groepen met wagens (hoofdprijs e250,-) • Carnavalsverenigingen (hoofdprijs e300,-)

Daarnaast zal ook dit jaar weer de Loeigoedtrofee uitgereikt worden. Deze trofee wordt uitgereikt aan die groep waarbinnen kinderen een grote rol spelen. Het is een stimuleringsprijs voor het kindercarnaval.

Elk jaar is het weer spannend wat het resultaat is van de hersenspinsels van de creatieven , van de noeste arbeid van de bouwers en het gezwoeg van de naaisters. Aan de jury (ook dit jaar heeft de Commissie Optocht weer een professionele jury weten samen te stellen) de zware taak om het een en ander te beoordelen. Elk jaar is het weer een hele klus om goede korpsen en muziekgroepen naar Zwolle te halen. Het is het streven van de Commissie Optocht om groepen met een zo hoog mogelijk muzikaal niveau mee te laten lopen. Welke muziekgroepen en korpsen mee zullen lopen moet u zelf maar komen bekijken. Houdt u dan wel uw Euro klaar, want ook dit jaar zal er weer gecollecteerd worden voor de muziek.

Net als vorig jaar, kan ook dit jaar het publiek van de carnavalsoptocht via een SMS-je aangeven welke deelnemer de Publieksprijs moet krijgen.

Net als vorige jaren, kan ook dit jaar het publiek van de carnavalsoptocht via een SMS-je aangeven welke deelnemer de Publieksprijs moet krijgen.
De organiserende cv De Eileuvers is van mening dat je in de huidige tijd er niet meer aan ontkomt, om het publiek een woordje mee te laten spreken. Dat kan ook dit jaar weer door via een SMS – je met daarin het favoriete optochtnummer te sturen naar het daarvoor opengestelde nummer. Direct na afloop van de optocht zullen de stemmen geteld worden en tijdens de prijsuitreiking (18.00 uur in De Tent) zal bekend worden gemaakt wie het publiek als winnaar heeft aangewezen.
Onder het deelnemende publiek zal ook een prijs verloot worden.

Het nummer voor de sms-actie: 4414

Artikel delen:
Reacties 12
 1. Ik hoop toch dat ook het weer een beetje meewerkt, want om daar te gaan staan met het koude weer met sneeuw zoals we nu hebben, ja dat kun je dan niet echt prettig vinden


  Maak melding

 2. Optocht kijken: dat kan maar op 1 plek: De tribune van het Virus!
  Al jaren is dat een festje aan de luttekestraat. 8)
  Vanaf 13.00 uur vermaakt tot de optocht in zicht komt.
  Alaaf en een goed Carnaval!!! 🙂


  Maak melding

Reageer