Diploma voor oudste techniekstudent Windesheim

Zwolle – Dat maakt niet iedereen mee: je kleinkinderen aanwezig bij je afstudeerpresentatie. De 60-jarige Jan van Rijn maakt het motto ‘een leven lang leren’ waar.

Op 16-jarige leeftijd ging hij met een LTS-diploma op zak aan het werk. Via diverse werkkringen en studies had hij zoveel kennis en ervaring dat hij in 2008 via Erkenning Verworven Competenties (EVC) werd toegelaten tot de maatwerkopleiding Technische Bedrijfskunde van Windesheim. Op 12 februari kreeg Van Rijn zijn hbo-diploma uitgereikt. Daarmee is hij de oudste afgestudeerde techniekstudent op Windesheim. Van Rijn kijkt vol enthousiasme terug op de afgelopen tijd. “Het was een geweldige ervaring om als (bijna gewone) student op Windesheim rond te lopen. Ik had van tevoren niet verwacht dat ik nog zoveel van het geleerde in de praktijk zou kunnen toepassen.” Ook heeft hij gemerkt dat zijn grijze cellen weer eens flink zijn opgeschud: “Je krijgt een andere houding; niet alleen in je werk maar ook privé. Ik trek nu minder snel meteen een conclusie, ik kijk eerst of er ook nog andere alternatieven zijn”.

Leven Lang Leren

Windesheim onderschrijft al jarenlang het belang van voortdurende scholing en ontplooit veel activiteiten voor volwassenen. Denk hierbij aan deeltijd- en duale opleidingen, maatwerktrajecten, leerwerktrajecten, Associate degrees en ervaringscertificaten (EVC). In dit kader heeft de hogeschool onlangs een overheidssubsidie van 1,5 miljoen euro ontvangen van het Ministerie van OCW voor het project Leven Lang Leren. Met Leven Lang Leren realiseert de hogeschool de doelstellingen van de overheid om mensen te stimuleren tot blijvende ontwikkeling. Tegelijkertijd realiseert Windesheim hiermee zijn eigen doelstelling als kennisinstelling met een breed aanbod op het gebied van onderwijs, onderzoek en dienstverlening.

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Een heus HBO diploma met een LTS achtergrond is wel een geweldige prestatie, zeker op die leeftijd.

    Kan je nagaan dat het niveau van de altijd zwaar onderschatte ambachtsschool hoger moet zijn geweest dan altijd gedacht!
    Inmiddels worden simpele leerlingen van flutopleidingen al ‘studenten’ genoemd.
    Hoe ver zakt NL weg…


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.