Jeugd Sassendonk start carnaval met eigen nest

Zwolle – Op de Grote Markt bij de Harmonie in Zwolle is vrijdagmiddag het carnaval voor de jeugd van Sassendonk van start gegaan. Dat gebeurde door het opzetten van het jeugdnest van de Eipiepers. Het werd met de medewerking van het hof een blaaskapel en de dansmariekes een feestelijke start dat in de Harmonie een vervolg kreeg. Naast muziek en plezier was er gratis ranja voor de jeugd.

12-02-2010_opzetten_eipiepernest_3.jpg

Carnavalsvereniging De Eileuvers hebben een eigen jeugdafdeling De Eipiepers waaronder Prins Jordy 1 en adjudanten Bart en Shira, dansmariekes en jeugdleden vallen. De Jeugdafdeling valt onder de veranwoordelijkheid van de commissie kindercarnaval. Deze commissie heeft dit jaar voor het eerst georganiseerd dat er een jeugdnest wordt opgezet. Dit is uniek voor Nederland. Op deze manier is er een start van het carnaval voor alle kinderen van Sassendonk en omstreken. Ze hebben dan een eigen plek waar het feest kan beginnen.

12-02-2010_opzetten_eipiepernest_1.jpg

12-02-2010_opzetten_eipiepernest_4.jpg

12-02-2010_opzetten_eipiepernest_2.jpg

Het carnaval in Zwolle is een groot feest dat aan jong en oud veel plezier geeft. Eén van de hoogtepunten ieder jaar is het opzetten van het Eileuversnest op de Grote Markt. Hier komen altijd honderden mensen op af. Het opzetten van het nest is op vrijdagavond rond de klok van 24.00 uur. Dit is natuurlijk veel te laat voor de jeugd van Sassendonk.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer