Carnavalsoptocht Zwolle

Zwolle – De carnavalsoptocht van Sassendonk was weer een groot feest. De stoet vertrok zaterdagmiddag vanaf de Wethouder Alferinkweg. Via Assendorp ging de kleurrijke stoet naar de binnenstad van Sassendonk waar op de Grote Markt het defilé werd afgenomen. Veel bezoekers trotseerden de kou en stonden langs de route de parade te bewonderen.

carna_2.jpg

Stadsprins Martinus I, burgemeester Henk Jan Meijer en andere prominenten namen op de Grote Markt het defilé af.  Daarvoor had de prins, bij aankomst in het centrum van Sassendonk, de Diezerstraat omgedoopt in Eileuverstraat. De Sassenstraat was al eerder veranderd in Sassendonkstraat. Totaal deden er 81 groepen aan de optocht mee. Dat waren er 17 meer dan het afgelopen jaar. Een aanzienlijke groei dus. De Sassendonkers lieten zich van hun beste en grappige kant zien. Op deze plaats vindt u een filmpje van de optocht.

img_7619_copy.jpg

optocht-44.jpg 

 carna_10.jpg
De winnaars van de Sassendonkse optocht…

Via ‘Lees verder’ meer foto’s… 

carna_1.jpg

carna_25.jpg
Oud-wethouder Peter Pot op zijn ‘Step toe Heff’n’… 

carna_3.jpg

carna_4.jpg
De tribune van carnavalsgroep Het Virus wl ook volgend jaar een plaats aan de Luttekestraat. Daarom had de groep een eigen ‘ordedienst’ die ervoor moest zorgen dat er geen publiek op dat gedeelte van de straat liep… 

carna_5.jpg 

carna_7.jpg

carna_8.jpg

carna_9.jpg

carna_6.jpg

carna_11.jpg

carna_12.jpg
‘Geen Gezicht’

carna_13.jpg

img_7303_copy.jpg

img_7304_copy.jpg

img_7340_copy.jpg

img_7384_copy.jpg

img_7493_copy.jpg

img_7599_copy.jpg

optocht-27.jpg

optocht-50.jpg

optocht-86.jpg

optocht-115.jpg

optocht-119.jpg

optocht-130.jpg

optocht-145.jpg

optocht-159.jpg

optocht-169.jpg

optocht-201.jpg 

carna_14.jpg

carna_15.jpg

carna_16.jpg

carna_17.jpg

carna_18.jpg

carna_19.jpg

carna_20.jpg

carna_21.jpg

carna_22.jpg

carna_24.jpg

carna_23.jpg 

Artikel delen:
Reacties 48
 1. Leukste optocht in jaren! Het wordt steeds mooier en het snoepgoed vloog om mijn oren. geen gezicht en de olympische wagen met paard en veel confetti de leuksten. 😀


  Maak melding

 2. Ik heb gestaan t.o. de boer op de assendorperstraat, en later op het gasthuisplen bij de gezelligheid. Als je 3 personen in robin hood kleding hebt zien lopen, was ik er 1 van. Heb de nacht zusters wel zien lopen. Net zoals het CDA, Swolwacht en nog 1 eeeeh weet het even niet meer.


  Maak melding

 3. Hmmm Ingrid stonden we niet ver van je af (De Boer). Ben ik nog door die straten geglibberd onderweg van Stap naar De Pierik. CDA, niet gezien maar dat spijt me niet zoveel. Swollwacht in gezelschap van Wichert en zoon-Wichert (ook eens Swollwacht) & de onvolprezen kandidaat Geer de Ruiter bij Stap gezien. Freddy was verheven boven ons. Schreeuwde nog “Freddyyyy, wat hij met den knik oid beantwoordde.” Waar ga je ’t vieren Ingrid? Op de terugweg van Pierik was het nog errug gezellig. Helaas was Pinochet-Joppuh, op het oog, al naar huis….met zijn Indiana Jones.


  Maak melding

 4. Grote winnaars zijn de Sassendonkse Dirndls, de Gleuvenskoevers, de Pippi??s en de Klanten van het Kroegje. Allevier wonnen ze de eerste prijs in hun categorie.

  De Loei-Goed Trofee ging naar De Papaverbollen en de Tent Stimuleringsprijs ging naar de Zussies en de Bubu Bobo??s.

  De Sassendonkse Dirndls hadden zanger Heino (in meervoud), echte bratwursten die een dirndl vol overgave op de barbeque omdraaide, en een luidkeels gezongen Ein prosit uit de kast gehaald waarmee ze het publiek wisten te vermaken.

  De Klanten van ??t Kroegje kwamen in zuurstokroze jurken en pruiken langslopen met hun eigen poedelprijzen; neppoedels op een skateboard. Dat ze dan niet de poedelprijs ?? waar ze vrij opvallend op aanstuurden – maar de eerste prijs winnen, moet een cadeautje zijn.

  De Lovehendels wisten het publiek te verbazen met een zelfgemaakte, felgekleurde marionet-achtige pop, die met stokken een eigen leven leek te leiden en ontvingen daarvoor de 3e prijs.

  De Bubo Bobo??s , met hun flitsende wagen in het teken van Grease (Lightning) en de Zussies, de theetantes van Sassendonk gestoken in jurken gemaakt van theezakjes, verdienen meer dan een stimuleringsprijs.

  Uitslag:

  Categorie Zot alleen of met maximaal nog twee zotten

  1.De Pippi??s, nr 69

  2.De Steekies, nr 71

  Categorie Zotten in groepsverband, lopend

  1.Klanten van het Kroegje, nr 29

  2.Kiek??n wat ??t word, nr. 77

  3.De Lovehendels, nr 65

  4.The invisible Friends, nr. 72

  5.KBS De Vlieger groep 7, nr. 23

  Categorie Zotten in groepsverband, wagen

  1.Sassendonkse Dirndls, nr 21

  2. De Papaverbollen, nr. 45

  3.Molloten, nr. 37

  4.Mafiosoe, nr. 47

  5.Historisch Centrum Overijssel, nr. 60

  Categorie Zotten in verenigingsverband

  1.Gleuveskoevers, nr. 34

  2.Wezenlozen, nr. 42

  3.Net eh??m anders, nr. 19

  Categorie Jeugd, Loei-Goed trofee

  1.De Papaverbollen, nr. 45

  Categorie De Tent Stimuleringsprijs

  1.De Zussies, nr. 53

  2.Bubo Bobo??s, nr. 57  Maak melding

 5. Zooo gaaf Raalte! Heb ik ook wat mee maar ja, what’s in a name. Ben eens met de verkleedde kids in de boemeltrein (?cht op en neer door al dat gehos) naar de optoch wezen kijken. Heel gaaf! We waren met zijn vieren behoorlijk later thuis dan gepland 😮

  Maar jij viert vanavond niet?


  Maak melding

 6. kiek op wie liek ie? Iedereen moet dan op ieman liek’n? Hahaha. Wichert had morgenochten concour d’ouweh*er oid in de Tonne oid? Nou ja, zo lang er nog ge ouwehoerd wordt is’t goed lek mie;)


  Maak melding

 7. @ Dick, heb de zaterdagavond nog nooit leuk gevonden in de stad met carnaval, veel mensen die eigenlijk geen carnaval vieren wel gaan stappen, en te veel drank. Het leukst vind ik het overdag tot een uur of 9


  Maak melding

 8. @ Ingrid, had het er nog ff met de meiden over, of ze het niet te druk vonden. Tja, drank. Heb er weer een aantal gezien die rond het middag uur (nog?) erg goed te pas waren…..maar owee als er teveel in zit. Ongelooflijk dat ze zichzelf niet tegen de rest in bescherming nemen. Maar goed volwassen etc. etc. Neem aan dat je er de komende dagen nog wel van gaat genieten?


  Maak melding

 9. Hé Freddy, wat stond je daar gaaf en enthousiat bovenop die kar! Stond bij Stap al omringd door Swollewacht notabelen. Wichtert, Arjan, Gerard ….. maar waarom heb ik dan verdorie die mevrouw land niet gezien. Is zij trouwens van het uitzendbureau?

  Heb nog wel ff geschreeuwd. Hou dat potlood wel tegoed in de kantine 😉

  PS Wichert heeft me (misschien zonder dat ie het wist) wel gestraft voor mijn andere voorkeur…..bier kon je zo krijgen maar wat moest ik allemachtig veel moeite doen om een apfelkorn te scoren >:(

  Succes vanavond Moet je Studio Sport maar opnemen, nou ja ’t is voor je goede doel


  Maak melding

 10. @ Dick: Tijdens onze nachtdienst hadden we het zeker warm, wat een gezellige drukte!

  En wat een leuke foto’s allemaal hier. Jammer dat je daar weinig van meekrijgt als je in de optocht loopt. Ik kan me ook best voorstellen dat het moeilijk is om het allemaal vast te leggen en daarna ook nog een keus te maken voor weblogzwolle. Ik zag bij de reacties nog een verzoekje staan: Van Peter Pot is een leuke foto te vinden op http://www.brugmedia.nl/index.php/de-swollenaer/2-de-swollenaer/9575-koude-optocht-met-warme-kleuren


  Maak melding

 11. @dick, dank je wel. ik vond het leuk en van alle positieve reacties wordt je alleen maar enthousiaster. was s avonds wel uitgeteld hahaha.

  Gerda was er gewoon bij, ze was druk met het uitdelen van de potloden en ons proef stemkaartje…… ze is trouwens mede eigenaar van toerkoop jo land reisbureau.

  ja, ben nu voetbal aan het kijken…dus vanavond scherp achter de pc. stel je voor met jouw kritische vragen……

  😉


  Maak melding

 12. @ Rana Berends, 14:48

  @ Dick: Tijdens onze nachtdienst hadden we het zeker warm, wat een gezellige drukte!

  Gelukkig maar, maakte me al zorgen over jullie. Die Patrick P. lijkt me echter een zorgzaam en zeer betrokken persoon. Hoe kun je ook beter beginnen als met een paar goede slokken gluhwein.  Maak melding

 13. Grappig Martijn, ook al gemist! Komt denk ik door de gaten in de optocht (toch nog) en het op tijd bij De Pierik moeten arriveren. Van de politieke partijen heb ik alleen Swollwacht gezien. Kan ook komen omdat net op dat moment de (ex) Swollwachters om me heen nixxx zeiden. Daarvoor en daarna lulden ze me de oren van de kop, dan is de 😉

  Maar is diegene die hier post met “Zwolle Schoon” ook lid van jullie club die “Binnenstad Schoon” hanteert?  Maak melding

 14. Hallo carnavalvierders.
  Vorig jaar heb ik met mijn kleindochter van 3 samen in de Luttekestraat het liedje “de busse van skutte gezongen.
  Ik heb hier jammergenoeg geen foto van.
  Misschien is er iemand van jullie die daar een kiekje van heeft?
  Groetjes Tante Kippe.


  Maak melding

Reageer