Tante Kippe Primes Interparis 2010

Zwolle – In een goed gevulde “Vrolijkheid” vierde CV d’ Oelewappers, gezamenlijk met andere carnavalsverenigingen waaronder CV de Eileuvers, haar jaarlijkse grote carnavalsavond. Na het openingswoord van de voorzitter, Paul Schulte, was het peentjes zweten voor Oud Vorst Hendrik de Derde eindelijk voorbij. Tot zijn grote opluchting werd hij opgenomen in het Grootvorstendom en zal hij de titel van Grootvorst der Oelewappers met trots dragen.

Na nog enkele jubilarissen in het zonnetje te hebben gezet en na de uitreiking van de verenigingsonderscheiding, “de Dollekamp” aan Willeke Timmerman, kon het feest met de muzikale inbreng van Liverst Sound en Le Bombardon beginnen. En een feest werd het. Na de klok van elfen was het de beurt aan Tante Kippe voor haar, elke keer weer verrassende, optreden. Na enkele minuten werd haar optreden door de voorzitter stil gelegd en werd Tante Kippe verzocht om naast hem plaats te nemen. Met een verbaasd gezicht van ‘wat heb ik nu aan mijn pet hangen’ voldeed zij hieraan. Tot haar enorme verbazing mocht zij uit handen van de voorzitter van CV d’ Oelewappers de eretitel en onderscheiding van Primus Interparis ontvangen.


Het is sedert 1982 de 29ste keer dat deze onderscheiding is uitgereikt. De allereerste Primus werd toen uitgereikt aan raadslid Willem Kazemier. De onderscheiding van Primus Interparis wordt door ‘d Oelewappers elk jaar uitgereikt aan een persoon of groep die zich regionaal verdienstelijk heeft gemaakt. Wel, wat Tante Kippe betreft zal dat een ieder duidelijk zijn.

Toen Tante Kippe van de verbazing was bijgekomen en weer op adem gekomen, heeft zij nog een spetterend optreden neergezet.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Van Harte, Tante Kippe. Ken je wel niet persoonlijk, maar je luistert al jaren de uiterst gezellige feestavond van ZAC-3 op in de WRZV-hal. Hier is WVF ook altijd te gast. Met aanstekelijke humor en passievol, origineel gezang ben je volgens mij uniek in je soort in het mooie Zwolse :D:D:D

    Geniet er maar van!!


    Maak melding

Reageer