Inloopspreekuur GGD Reizigerszorg

Zwolle – GGD IJsselland houdt vrijdag 19 februari een inloopspreekuur. Bedoeld voor reizigers die in deze winterse tijden niet voor wintersport kiezen, maar voor een weekje zon.

Wie op vakantie gaat, moet niet vergeten om te zorgen voor een goede voorbereiding. GGD Reizigerszorg biedt de reiziger dat. Met vakantie in het vooruitzicht, denkt de vakantieganger aan plezier en niet aan gezondheidsrisico’s. Toch kunnen andere eetgewoonten en hygiëne voor flink wat ongemak zorgen. Dat kan ook in minder tropische bestemmingen, zoals de landen rondom de Middellandse Zee, zoals Turkije, Tunesië, Marokko en Egypte. Veel ziekten worden namelijk opgelopen door verkeerd voedsel, besmet (zwem)water of insectenbeten. Daar is goed wat tegen te doen. De meeste risico’s kunnen namelijk met een paar basisregels worden beperkt en tegen enkele infectieziekten kan gevaccineerd worden. De GGD Reizigerszorg, die niet voor niets de slogan ‘vertrouwd, deskundig en betrokken’ hanteert, kan iedereen daarbij van dienst zijn met voorlichting en vaccinaties.

Het is verstandig om bij het boeken van een (last-minute) reis, de GGD Reizigerszorg IJsselland te bezoeken en de website van GGD IJsselland (www.ggdijsselland.nl/reizigerszorg) te bekijken. Het is namelijk mogelijk, vlak voor de vakantie nog vaccinaties te krijgen. Het is dan aan te raden de basisvaccinaties (DTP, Hepatitis A en eventueel Buiktyfus) als voorzorgsmaatregel te nemen. Op deze manier is de vakantieganger voor een volgende last-minute en de komende jaren in ieder geval tegen deze infectieziekten beschermd.

Dus voor wie nog geen afspraak heeft gemaakt met de GGD, biedt de afdeling Reizigerszorg de vakantieganger een goede gelegenheid om een bezoek te brengen aan het inloopspreekuur. Op vrijdag 19 februari kan iedereen tussen 10.00 en 12.00 uur zonder afspraak binnen lopen in het gebouw van GGD IJsselland aan de Zeven Alleetjes 1 in Zwolle. De bezoeker wordt dan op volgorde van binnenkomst geholpen en gelijk voorzien van voorlichting en de benodigde vaccinaties.

Artikel delen: