Carnavalsconcert Zwolle

Zwolle – Maandagmorgen vond in stampvol (carnaval-) theater De Spiegel het jaarlijkse, en onder de Sassendonkers populaire, Carnavalsconcert plaats. Carnavalsgroep de Mommerië had een afwisselende line-up bedacht waarin plezier, zang en jazz de boventoon voerden. Het kleurrijke publiek genoot met volle teugen!

ca_1.jpg

Traditioneel opende Mommerië-lid Wim van ’t Slot het feest met een kritische en ludieke kijk op het Zwolse nieuws van het afgelopen jaar. Diverse artiesten kwamen daarna op het toneel. Flip Trooster, de schrijver van ‘Ik ben een Zwollenaar’ met zijn zoon Stadsprins Martinus I, de steltlopers van ‘Theatro Pavance’ met de act ‘Colors’, Miranda Melger met haar vocals Chris en Shirley, de Crystal Dancers, moppentapper Richard Groenendijk, en de Frits Bayens Big Band o.l.v. Frits Bayens. De Sassendonkers waren het meest tevreden over het optreden van Richard Groenendijk. Hij wist met vlijmscherpe moppen het aanwezige publiek hard aan het lachen te krijgen. Ook een puntje van kritiek: de carnavalsvierders vonden dat er teveel jazzmuziek gespeeld werd. Ze vonden dat niet echt feestelijk en hadden gewild dat de band meer het publiek bij de muziek had betrokken. Een kwartier voor het einde van het concert liepen de eerste feestvierders dan ook de zaal uit. Desalniettemin was het een goed en plezierig samenzijn.

ca_10.jpg
Moppentapper Richard Groenendijk

Carnavalsconcert_5726_470.jpg

Carnavalsconcert_2560_470.jpg

Via ‘Lees verder’ meer foto’s…

ca_3.jpg 

ca_2.jpg
Leden van het college geflankeerd door ex-wethouders…

ca_5.jpg

 ca_4.jpg
De Mommerië

ca_6.jpg

ca_7.jpg

ca_8.jpg

ca_9.jpg

ca_11.jpg

ca_12.jpg

ca_13.jpg

ca_15.jpg

ca_16.jpg

ca_17.jpg 

 ca_14.jpg

Carnavalsconcert_2421_470.jpg

Carnavalsconcert_2425_470.jpg

Carnavalsconcert_2699_470.jpg

Carnavalsconcert_2540_470.jpg

Carnavalsconcert_5751_470.jpg

Carnavalsconcert_5793_470.jpg

Carnavalsconcert_5798_470.jpg

Carnavalsconcert_5812_470.jpg

Carnavalsconcert_5849_470.jpg

Carnavalsconcert_5871_470.jpg

Carnavalsconcert_6086_470.jpg

Carnavalsconcert_5898_470.jpg

Carnavalsconcert_6028_470.jpg
Carnavalsconcert_5922_470.jpg

Artikel delen:
Reacties 12
 1. De jazz band is geschikt voor een andere doelgroep. Dit past geheel niet in de stemming van carnaval vierend Zwolle. Organisatie hou er volgend jaar alsjeblieft rekening mee dat wij als publiek mee willen doen!


  Maak melding

 2. Voor het eerst in 5 jaar een zere kont gehad tijdens het Carnavalsconcert>:(

  Meedeinen en springen was er niet bij :'(…..

  Maar goed… er mag een keer een misser bij zitten. Ik ben er in elk geval volgend jaar bij het 11 jarig jubileum weer gewoon bij hoor!:D


  Maak melding

 3. Ik ben het volkomen eens met de overkill aan jazz, dit past niet in carnaval. Een drumband aansluitend op de spectaculaire opening of een Guus meeuwis creatie na Richard groenendijk (die geweldig was! Zelfs zijn lied heeft me enorm ontroerd) zou beter gepast zijn. Dus ook ik tip voor het 11 jarig jubileum. Hou de swing erin!:)


  Maak melding

 4. Ik vond het 2 jaar terug ook vreselijk saai, dus dit is niet de eerste misser. Ik ga waarschijnlijk volgend jaar niet. Maar ook al zitten ze van de gemeent vooraan, het concert krijgt geen subsidie, tis geen cultuur. Hoop dus maar dat zij ook hun kaartjes zelf hebben moeten betalen.


  Maak melding

 5. :'( Eenheel jaar naar concert toegeleefd…en dan……….jazz,,,okee stukje is wel leuk… goed voor het.ff bijkomen…….ze kunnen wel goed zingen…..dansers??? okee redelijk…steltlopers…mooi gezicht weer jazz!! nou nog even dan……Richard Groenendijk..yeeh eindelijk een beetje stemming erin…geweldig…lache gieren brullen….nu zal het wel goed komen…..wat nu???weer jazz….stemming daalt….mensen gaan ertussen door praten…..carnavals drummers maken de stemming erin…is leuker dan het orkest…..maar ondanks de zaal drummers …zet de band toch maar weer in…..sterf van de dorst…en wordt er wat treurig van…..was dit nou HET Concert…waar we altijd een grote familie zijn….Helaas dit jaar niet veel van gemerkt…..maar ben een trouwe fan…..dus volgend jaar beter zullen we maar denken.
  Mommerie …toch bedankt…..het valt ook niet mee om elk jaar weer iets geweldigs op het podium te vinden.


  Maak melding

 6. Natuurlijk mag je kritiek hebben je betaald ervoor .Harde kritiek hoft niet hoor,jammer want De Mommerie is voor het Sassendonkse karnaval ontzettend belangrijk.Ik hoop niet dat dit negatieve gevolgen zal hebben,doe het ze maar eens na.


  Maak melding

Reageer