De Phoenix viert carnaval

Zwolle – Dinsdagmiddag werd ook op Jenaplanschool de Phoenix carnaval gevierd. Alle kinderen kwamen prachtig verkleed op school. De één nog mooier dan de ander.

phoenix_1.jpg

Nadat juf Judith en juf Priscilla vanaf het podium de Raad van 11 onder leiding van Prins Thijs I en zijn adjudanten Birgit en Lisa had gevraagd, kregen de Jenazotters bezoek van Stadsjeugdprins Jordy I. Natuurlijk had Prins Jordy I zijn adjudanten meegenomen. Naast Shira was dat ook Bart uit groep 8 van deze school.. De medailles werden uitgewisseld en vervolgens kwam Carnavalsvereniging de Tonnezotters op bezoek. Prins Karre I en jeugdprinses Kim werden welkom geheten en kon het carnaval van start met het echte Jenazotters-carnavals-lied.

Het carnaval ging verder met een optocht door een klein stukje wijk naar Partycentrum de Bierton. Daar ging het echte hossen en polonaise lopen pas echt van start.

phoenix_3.jpg

Gelukkig konden de kinderen van het hossen even bijkomen, bij een bekertje Ranja en een zakje chips. Ondertussen kwam tante Kippe binnen die een paar liedjes samen met alle kinderen zong. Tante Kippe – in het normale leven ook een schooljuf – betrok de kinderen op haar eigen wijzen en vertelde dat ze echt Zwols kon praten. Ze gaf uitleg over wat ze nu precies zon in de diverse liedjes… Veel kinderen luisterden ademloos. De middag eindigde nog met het nodige gehos en groots feest. De kinderen vonden het weer fijn om op de Phoenix te zijn!

phoenix_2.jpg

Artikel delen:

Reageer