Het weer: later sneeuw

Zwolle – Woensdag begint de dag droog en vooral in het noorden zijn er zonnige perioden. In de loop van de ochtend neemt vanuit het zuiden de bewolking op nadering van een storing toe.

16-02-2010_weerfoto_stadsgracht-sassanpoort_.jpg
Zicht op de Sassenpoort

Woensdagmiddag bereikt een neerslaggebied het zuiden van het land. De neerslag begint als regen, maar gaat al snel over in natte sneeuw of sneeuw. De neerslag trekt vooral over het oostelijk deel van het land en daar wordt lokaal 4 cm sneeuw verwacht. In het westen valt 1 tot 2 cm sneeuw. Er staat een matige oosten- tot zuidoostenwind en de temperatuur daarbij komt uit tussen 2 graden in het zuidwesten en zuiden en 0 à -2 graden in het noorden tot noordoosten.

Donderdag is het bewolkt en is er in de ochtend lokaal kans op motsneeuw of motregen. In de middag valt er lokaal nog wat motregen en dan dooit op het op de meeste plekken flink. De maxima liggen rond +4 graden. Er staat een meest matige zuidenwind. In de avond is er vanuit het westen opnieuw kans op lichte neerslag die gezien de temperatuur waarschijnlijk regen is. De hele avond en nacht verlopen bewolkt met lokaal kans op wat motsneeuw. In de nacht is alleen in het noorden nog kans op vorst. In de rest van de land liggen de minima rond +2 graden.

Vrijdag is het bewolkt en is er kans op wat motregen. Er staat een zwakke tot matige westelijke wind en het wordt circa 5 graden. In de avond en nacht krijgen we te maken met een koudere luchtsoort. Er naderen winterse buien vanaf de Noordzee en in het hele land vriest het ’s nachts weer 1 of 2 graden.

Zaterdag begint bewolkt met winterse buien vanaf de Noordzee. In de loop van de middag klaart het vanuit het westen op en is er af en toe kans op wat zon. Zondag blijven winterse buien vanaf de Noordzee op de loer liggen

Daarna blijft het winterweer door kwakkelen. Overdag komt de temperatuur op de meeste plaatsen 3 tot 5 graden boven het vriespunt uit, maar in de nachten vriest het toch weer een paar graden. Ook blijven de winterse neerslagkansen erg hoog. De meteorologische lente nadert, maar voorlopig blijft het winters.

Artikel delen:
Reacties 6
  1. Na een koude nacht met matige en lokaal strenge vorst valt er woensdag opnieuw sneeuw in ons land, waarschijnlijk meer dan vandaag. De temperatuur loopt echter langzaam wat op waardoor de neerslag deels als natte sneeuw valt en in het zuiden mogelijk als regen. De kans op gladheid is en blijft groot, zowel door neerslag als door bevriezing van natte weggedeelten.

    KNMI


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.