SP en LEV willen stemlokaal op Campus Deltion

Zwolle – SP en LEV zijn verbaasd dat er tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart geen stemlokaal bij de Campus van het Deltion College staat. ‘Een gemiste kans om 16.000 jongeren actief te betrekken bij de lokale politiek’, zo stellen lijsttrekkers Tjitske Siderius en Sibrand Hofstra. Jongeren zijn volgens de partijen de toekomst van Zwolle.

LEV en SP vinden dat jongeren zich welkom moeten voelen en de ruimte moeten krijgen om zich te ontwikkelen. Ook moeten ze een goede kans hebben op succes in onderwijs en werk en een eigen kamer of huis in de stad. Door jongeren met een stemlokaal op de Campus van het Deltion College bij de politiek te betrekken is het mogelijk om het idee dat politiek alleen iets is voor volwassenen te doorbreken. Juist jongeren hebben frisse ideeën, die een aanwinst kunnen zijn voor onze stad.

Nog geen twee weken geleden presenteerde de PvdA een onderzoek waaruit bleek dat jongeren meer betrokken moeten worden bij het Zwolse jongerenbeleid. Voor de SP en LEV geen nieuwe informatie. Jongeren worden te weinig gehoord door het huidige stadsbestuur. Illustratief was het ontbreken van de collegepartijen PvdA en CDA tijdens het leerlingendebat van het Thorbecke Scholengemeenschap afgelopen dinsdag.

Artikel delen:
Reacties 13
 1. Die leerlingen komen voor een goot deel uit de regio en kunnen dus helemaal niet stemmen in Zwolle. Iedereen kan ook gewoon ’s avonds stemmen in de buurt van zijn eigen woning of met de stempas op ieder ander stembureau. Helemaal niet nodig dus.


  ⚠️ Meld

 2. Werkelijk. Wordt er eens wat aandacht besteed aan de MBO-ers, dan wordt het gelijk gezien als feest, feest, feest. Wat een kortzichtig en treurig niveau toch weer.
  Daarnaast geldt het argument van het ZwolsKwartier in retrospectief ook voor de Hogeschool Windesheim waar wel een stemlokaal staat.
  Dit zou men kunnen zien als intelligentiediscriminatie.


  ⚠️ Meld

 3. eens bertus….

  Ik vind de geciteerde quote overigens flauwe kul, de frisse ideeën sta ik achter….is wat onduidelijk in mijn reactie;)


  ⚠️ Meld

 4. Vindt het een leuk idee, maar waarom vertellen ze dat idee niet vóórdat de gemeente de lokaties bekend heeft gemaakt, want nu is natuurlijk niet meer te regelen. Flauwe verkiezingsretoriek dus.


  ⚠️ Meld

 5. Waarde Bantega,
  Omdat je het natuurlijk niet kunt vóórdat het bekend wordt gemaakt.
  Daarom wordt zoiets ook bekend gemaakt, zodat iedereen het weet.
  En als het niet bekend is gemaakt, dan kun je het niet weten.
  Daarom zullen de SP en LEV dit idee naar buiten brengen nadat het lokaties bekend zijn gemaakt.
  Dat is toch logisch of ligt dat aan Bertus?


  ⚠️ Meld

 6. Willem lucht had gisteren twee debatten,nou ja debatten kun je het nauwelijks noemen.Al die bijeenkomsten worden meer bezocht door raadsleden en kandidaten dan door belangstellenden.Gisteren het ouderen debat,was ook nauwelijks inbreng uit de zaal.Eenzaamheid is nu het toverwoord .Partijen die al jaren in het stadsbestuur zitten hebben er niet naar omgekeken.Nu lopen ze voorop om dit te gaan besrtijden.In mijn plan van Nabaorschap wordt er in de wijk uitgekeken naar mensen die vereenzamen,maar die zichzelf niet gauw aansluiten bij welke club of instantie dan ook.Niet 1 partij durft dit bij name te noemen alleen Swollwacht heeft dit plan van Wijkvereniging WVF i.s.m SWOZ omarmt.Dus dat Willem niet reageert komt dat hij druk is ,denk ik.16 debatten in tweeeneenhalve week.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.