Concert Mike Moreno tijdens ArtEZ Instrument Dagen

Zwolle – Op uitnodiging van het ArtEZ Conservatorium geeft de in New York woonachtige jazzgitarist Mike Moreno op vrijdag 19 februari a.s. een workshop voor alle gitaarstudenten van het ArtEZ Conservatorium (locaties Arnhem, Enschede en Zwolle). Samen met ‘Jazz in Zwolle’ en Café JazzyJam organiseerde ArtEZ aan de vooravond van de workshop een concert met Moreno. Deze veelzijdige muzikant was donderdagavond in JazzyJam te horen met drummer John Engels en bassist/ArtEZ-docent Henk de Ligt.

img_8561_copy.jpg

De workshop en het concert maken deel uit van een groter evenement, de ArtEZ Instrument Dagen. Tijdens deze dagen (15 t/m 19 februari) werken studenten met hun eigen vakgroep onder leiding van (gast)docenten op één van de ArtEZ-locaties aan verschillende aspecten van hun instrument. Gastdocenten in Zwolle voor de opleiding Klassieke Muziek zijn Vadim Brodski (viool), Mikhail Zemtsov (altviool), Ab Koster (hoorn), Mark Voermans (pauken) en Hannah Kulenty (componiste). Voor de opleiding Jazz & Pop zijn dat Wim Both, Rik Mol en Leendert Haaksma. Een bijzonder intensief, leerzaam en uniek project voor studenten om op dergelijk schaal les van gerenommeerde (buitenlandse) gastdocenten te krijgen.

img_8574_copy.jpg

img_8570_copy.jpg


De nog jonge Moreno (31) wordt beschouwd als een rising star in de New Yorkse jazzscene én daarbuiten, getuige zijn internationale agenda. Hij speelde onder meer met Joshua Redman, Kenny Garrett en Wynton Marsalis. Verder is Moreno te horen op maar liefst twee Grammy-genomineerde albums 2010: ‘Best rap album’ en ‘Best latin jazz album’. Meer informatie over Moreno op www.mikemoreno.com.

img_8572_copy.jpg

img_8639_copy.jpg

img_8558_copy.jpg

Artikel delen:

Reageer