Het weer: overwegend droog

Zwolle – Vrijdagochtend valt in de westelijke helft van het land een beetje regen. Er staat een matige tot vrij krachtige zuidenwind. Vrijdagmiddag is het overwegend droog. Het hele kustgebied blijft gevoelig voor een druppel regen. Het blijft erg bewolkt en de maxima komen in het hele land uit rond 4 à 5 graden. De wind draait meer naar zuidwest en blijft meest matig. Aan de westkust staat dan een (vrij) krachtige wind, 5-6 Bft. Aan het einde van de dag nadert vanuit het westen een neerslaggebied.

18-02-2010_weerfoto__sassenpoort.jpg
Sassenpoort

Vrijdagnavond en in de nacht van vrijdag op zaterdag valt er vooral in het midden en noorden van het land regen of natte sneeuw. In het zuiden blijft het overwegend droog. De zuidwester blijft met name in het noordwestelijk kustgebied stevig. De minima komen uit rond het vriespunt en tijdens een enkele opklaring kan het aan de grond lokaal licht vriezen.

Zaterdag is het bewolkt en lokaal valt er lichte regen. In de middag trekken vanuit het zuidwesten enkele buitjes over het land. Tussen de buien door zijn er enkele opklaringen en schijnt de zon. In het noorden is het meer bewolkt en valt er regen of natte sneeuw. Er staat een matige zuidwestenwind, die in het noordwesten krachtig is, 5-6 Bft. Aan de kust en boven de Wadden is de wind mogelijk 7 Bft. Aan het einde van de middag neemt in het zuiden en midden van het land de bewolking toe en valt  er neerslag, waarschijnlijk in de vorm van regen en wat natte sneeuw. De maxima komen uit rond 5 graden.

In de nacht van zaterdag op zondag is het bewolkt en is in het hele land kans op lichte (winterse) neerslag. De minima liggen tussen -1 en +2 graden.

Zondag overheerst de bewolking in eerste instantie nog. In het noorden vallen er nog (winterse)buien die soms ook het midden van het land bereiken. In de rest van van het land is het overwegend droog. De maxima liggen tussen 2 en 5 graden en de westelijke wind is zwak tot matig. Later lossen de buien op en klaart het op. In de nacht koelt het af naar 0 tot -4 graden.

Maandag begint droog, maar vanuit het zuiden trekt een gebied met regen en natte sneeuw over het land. Vooral in de loop van de middag worden grote hoeveelheden neerslag verwacht.  De maxima liggen tussen 0 in het noordoosten en +4 graden in het zuiden en er staat een stevige oostenwind.

Het wisselvallige weer houdt ook op de lange termijn aan. Elke dag is er een grote kans op neerslag, die soms winters van karakter is. In de nachten vriest het vaak licht, terwijl de temperaturen overdag rond 4 graden liggen.

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.