Plinq eerste aanbieder glasvezelnetwerk Zwolle

Zwolle – Nu het grootste deel van de stad is voorzien van een snel glasvezelnet, levert Plinq als eerste internet-, telefoon en televisiediensten die zijn aangepast aan de hoge snelheden. Het uitgangspunt van Plinq is dat niet het aanbod centraal moet staan, maar de voorkeuren en gewoontes van de gebruiker. 

Met het pas aangelegde glasvezelnet zijn veel hogere snelheden haalbaar dan met de ‘oude’ koperkabels. Een snelheid van 30 tot 50 Mb is geen probleem, ook niet als meerdere gebruikers tegelijk van het netwerk gebruikmaken.  En meer snelheid betekent niet alleen sneller internet, maar ook een betere kwaliteit televisie en een ruimere keuze uit het zenderaanbod. Het nieuwe glasvezelnetwerk is aangelegd door KPN en is een zogeheten ‘open netwerk’. Dat betekent dat ook andere aanbieders dan KPN van het netwerk gebruik kunnen maken om hun diensten aan te bieden. Plinq is in Zwolle na KPN de eerste aanbieder van diensten die speciaal op de grote capaciteit van glasvezel zijn gericht.

Artikel delen:
Reacties 12
 1. Ik las dat Zwolle geglasvezeld is (is dat een woord?) maar dat zijn alleen de onderlinge verdeelhuisjes. Naar de woningen zelf ligt nog de ouderwetse koperkabel.
  Hoeveel snelheidsverlies levert dat op? Iemand daar bekend mee?


  ⚠️ Meld

 2. Om optimaal te profiteren van de glasvezel-voordelen, zouden die laatste stukjes van kast naar deur ook in glasvezel uitgevoerd moeten worden. Dat betekent dat elk trottoir en elk voortuintje wordt omgewoeld om dat zover te krijgen; een uiterst kostbare operatie. Bovendien zal die aanleg steeds op basis van vrijwilligheid moeten gebeuren, schat KPN in.

  Dus snelheidsverleis of centjesverlies. In beide gevallen weet ik niet hoeveel


  ⚠️ Meld

 3. Gerard dit heeft te maken dat internet nu meer en meer over glasvezel gaat en dus sneller gaat dan over alleen koperdraden en zo de hogere snelheid te halen valt. Dat ziggo dit ook biedt kan wel zijn maar hoor veel klachten dat surfen traag is bij ziggo. grote bestanden haal je wel snel binnen maar surfen blijft niet zo snel als bij adsl. (ik en sommige anderen hebben deze ervaring gehad en nu tevreden met adsl) Kabel internet is veel storings gevoeliger door alleen al de antenne versterkers en dat soort toestanden. Hopelijk hebben we snel glasvezel tot hier in de gang dan is mijn keuze snel gemaakt maar ben nu al zeer tevreden over m,n 20 mbit verbinding voor 20 euro! zie dat maar eens te krijgen bij ziggo. oke, beetje off-topic 😉

  Groeten, Ruud


  ⚠️ Meld

 4. Dat ze de kabelmarkt maar eens een keer opengooien! Zodat we voor tv kunnen kiezen welke aanbieder we willen. Dan kan ik mijn media center tenminste op een goede manier blijven gebruiken om tv te kijken en op te nemen!
  Ik zag dat KPN met dit glasvezelgebeuren ook tv aanbiedt, maar ik zag geen duidelijkheid over hoe dit gaat werken met een media center.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.