Swollwacht start meldpunt ‘overbodige regelgeving’

Zwolle – De gemeente Zwolle moet de broekriem aantrekken en Swollwacht wil zoveel mogelijk voorkomen dat de bezuinigingen de sociale voorzieningen en de kwetsbare mensen in de stad treffen of dat de lokale belastingen verhoogd moeten worden. Een mogelijkheid om extra te bezuinigen op de bedrijfsvoering is de bureaucratie terug te dringen door de overbodige regelgeving overboord te gooien, zegt fractievoorzitter Freddy Eikelboom vrijdag.

Iedere Zwolse burger kan vanaf zaterdag 20 februari reageren via het meldpunt overbodige regelgeving op de website www.swollwacht.nl  van de lokale partij Swollwacht. "Zit u gevangen in de ambtelijke molen? Moe van regelgeving die ontworpen lijkt te zijn om het u zo moeilijk mogelijk te maken? De lokale partij Swollwacht vindt het belangrijk dat de gemeentelijke regelgeving transparant en duidelijk is. Belangrijk hierbij is ook dat er niet teveel regels zijn." Via dit meldpunt kunt u aangeven welke regels u overbodig vindt; zo kan de Swollwacht- fractie in kaart brengen op welke gebieden de regelgeving vereenvoudigd moet worden.

U kunt uw suggestie of reactie kwijt door een mail te sturen naar info@swollwacht.nl Geef bij uw melding aan of u graag terugkoppeling wilt ontvangen van uw suggestie.

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Regelgeving is niet verkeerd, maar zonder het te handhaven hebben we er niets aan.

  Voorbeeld:
  Onlangs is er een compleet verhaal gedeponeerd over het uitlaten van honden.
  Daarbij worden er allerlei sancties beschreven.
  Is een goed plan!

  Echter, er is geen handhaving te bekennen, werkelijk NUL!
  Alles poept er nog steeds en overal op los.
  Wat hebben we dan met een populair verhaal + plattegronden, sancties etc?

  Antwoord: Ons geld verkwisten!  ⚠️ Meld

 2. Hoe staan jullie t.o.z.v. een disco in Zwolle? Het is toch te zot voor woorden, dat men met bussen naar de buitengebieden moet voor een disco!


  ⚠️ Meld

 3. Giteravond niet geluisterd naar het jongerendebat hier op WLZ?? Er moeten volgens de meeste partijen wel particulieren zijn die een disco willen bestieren,dit kan de gemeente alleen stimuleren,misschien door minder regelgeving en daar is o.a Swollwacht voor.


  ⚠️ Meld

 4. @wichert

  Dus de partij die het eerst in de vraag voorziet door een aanbieder tot daden te verleiden onderscheidt zich en wint een plaatsje in het hart van de Zwolse jongeren (en sommige ouderen;)


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.