SP trapt campagne verkiezingen af in Zwolle

Zwolle – Bij de planning om de SP-top van Nederland naar Zwolle te halen ter ondersteuning van de plaatselijke SP in Zwolle was, door de val van het kabinet, niet voorzien dat de landelijke SP zaterdagmorgen in Zwolle de landelijke aftrap van de campagne voor de komende Tweede Kamer verkiezingen zou starten. Bij het Winkelcentrum van Stadshagen was dat het geval.

HIER een filmpje van de campagne van de SP in Zwolle.

kant_3.jpg

De SP was met een flinke delegatie, een campagnebus, muziek en stands naar de Overijsselse hoofdstad gekomen. SP Zwolle spinde er garen bij. Een onverwacht grote landelijke aandacht en publiciteit, maar zoals bedoeld ook voor de komende gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart 2010. De fractievoorzitter van de landelijke SP, Agnes Kant, kon vandaag niet om de landelijke ontwikkelingen heen. Zij vertelde dat ze dit kabinet nooit heeft zien zitten, maakte zich zorgen over de belangrijke beslissingen die Nederland op niet al te lange termijn moet nemen, en kijkt nu uit naar hoe de kiezer dit alles zal waarderen. Tjitske Siderius, de lijsttrekker van SP Zwolle, had zaterdag voor de lokale campagne Stadshagen uitgekozen, omdat SP Zwolle een politiepost in de nieuwbouwwijk nodig acht. Jan Marijnissen, de geestelijk vader van de SP, was er ook, maar hij hield zich letterlijk op de achtergrond. Marijnissen observeerde van afstand hoe de SP-ers zich inzetten voor ‘zijn gedachtengoed’ en gaf commentaar als daar om gevraagd werd. Hij lijkt de regisseur van de nieuwe SP-campagnes te gaan worden.

kant_1.jpg
De lijsttrekker van SP Zwolle tussen Agnes Kant en Jan Marijnissen…

kant_2.jpg

kant_4.jpg

Zaterdagmorgen bezocht Agnes Kant samen met een groot aantal SP-Kamerleden de wijk Stadshagen in Zwolle. Samen met de lokale afdeling werden de Stadshagenaren geïnterviewd over de veiligheid in hun wijk.

Het bezoek aan Zwolle was onderdeel van ‘SP on tour’. Tijdens deze tour reizen SP-fractievoorzitter Agnes Kant, Jan Marijnissen en de andere SP-Kamerleden tot de gemeenteraadsverkiezingen met de SP-touringcar door het land om lokale afdelingen te ondersteunen in de verkiezingscampagne.

De Tweede Kamerfractie steunt de afdeling in Zwolle in haar strijd voor een politiepost in de wijk Stadshagen. SP-Kamerleden en vrijwilligers van de Zwolse SP trokken de wijk in om te vragen wat zij vinden van de veiligheid in de wijk. De SP vindt dat er in elke wijk een politiepost hoort te zijn. Zo’n post – met ruime openingstijden – is de plek waar mensen terecht kunnen bij problemen. Lijsttrekker van de SP in Zwolle Tjitske Siderius: "Stadshagen heeft nu wekelijks op woensdagmiddag een spreekuur van de politie. Dat is veel te weinig voor zo’n grote wijk als Stadshagen. Door een politiepost kunnen mensen de politie gemakkelijker bereiken en kunnen wijkagenten meer in de buurt aanwezig zijn."

kant_5.jpg

kant_6.jpg

kant_7.jpg

Artikel delen:
Reacties 50
 1. Gelukkig kon ik hen (en de lotgenoten van de VVD) ontwijken. Vervolgens loop je in Westenholte tegen het CDA aan. Zinloos tijdverdrijf, want John heeft mijn stem toch al binnen. 😉

  Wel wat lullig trouwens dat de VVD er met een – overigens mooi – klassiek Volkswagen busje stond en dat de SP er dan even zo’n touringcar naast parkeert… 😛


  ⚠️ Meld

 2. SP nou nee!!!
  Ik begrijp ook niet wat ze in een wijk als stadshagen doen??
  Volgens mij hadden ze beter naar dieze oost/west kunnen gaan!  ⚠️ Meld

 3. @verdieping.
  Als je je een beetje had ingelezen weet je dat ik me niet meer verkiesbaar heb gesteld vanwege een drukke baan. Dus ik ben niet bij elke actie aanwezig.

  Ik was nu mijn vakantie aan het plannen met een goede vriend van me.

  Maar kom maar op met je flauwe grappen, want blijkbaar vind je het niet normaal dat een raadslid ook “vrijwilligerswerk” doet bij een studentenvereniging


  ⚠️ Meld

 4. Gelukkig zijn er nog blije mensen in dit land. SP is niet mijn ding, maar desondanks zijn tomaten toch echt gezond. Ik heb Agnes Kant afgelopen nacht om twee uur nog live op TV gezien. Kort nachtrust dus.


  ⚠️ Meld

 5. Bericht door Emile Hoogterp, op 20 februari 2010 om 16:47
  Ik wil ook wel weer eens tijd voor mezelf

  Dus toch niet zo sociaal? :P;)

  Just kidding.

  Geeft je mooi de tijd om een keer biertjes en pannekoeken te nuttigen bij Muziek-In-De-Tent bijvoorbeeld. 😀


  ⚠️ Meld

 6. Bericht door Gezellig, op 20 februari 2010 om 16:50
  Ik heb Agnes Kant afgelopen nacht om twee uur nog live op TV gezien. Kort nachtrust dus.

  Werkt zij zo in op jouw gemoedstoestand? :o:D


  ⚠️ Meld

 7. No offence emile, een fijne vakantie. waar gaan jullie heen, resortje gran canaria? doe ik zelf regelmatig en dat bevalt uitstekend.


  ⚠️ Meld

 8. Was wel een mooi geweest moment om Jan zijn eigen interviewboekje “Hoe dan, Jan” (die ik kreeg) terug te geven. Geinig hoor, maar zonder échte oplossingen.


  ⚠️ Meld

 9. @ Gezellig; Zag oa Agnes Kant live bij RTL-4. Bij voormalig CDA-spindoctor Fritsie Wester. Had eigenlijk al veulllll eerder genoeg gezien. Maar hield het tot 1.30 uur uit. Bravo 2.00 en knap van je!:o


  ⚠️ Meld

 10. SP-fractievoorzitter Agnes Kant wil dat de PvdA zich voor de mogelijk vervroegde verkiezingen uitspreekt voor samenwerking met haar partij en GroenLinks.

  Kant zei dat zaterdag in Zwolle terwijl ze campagne voerde voor de gemeenteraadsverkiezingen. Voor de door haar gewenste ”sociale wederopbouw van Nederland” is volgens haar samenwerking van de linkse partijen noodzakelijk.
  ”Het is een tijd van kiezen. Voor alle Nederlanders, maar ook voor de partijen.” Ze vroeg zich af of de PvdA ”na alle bezuinigingen en verslechteringen” nog gelooft in samenwerking met het CDA.  ⚠️ Meld

 11. Progressieve samenwerking is al heel lang een punt. Bos droomde eens hardop over een Progressieve partij. Denk je écht dat het nu ineens in 2 maand tijd wel kan en moet? Waarom is het destijds geparkeerd?
  Ben er zelf ook voor, maar vreemd om dit onderwerp nu te pushen. Misschien een lijstverbinding voor de restzetel?

  Ben altijd voor samenwerking. Bruggenbouwen is toch véél interessanter en bevredigender dan klovenscheppen en uitsluiten!?
  CDA was al bij de start van dit Kabinet voor samenwerking met de VVD. Werd me net nog weer bevestigd door die 6 van de lokale lijst (Wijnen in onze C1000).


  ⚠️ Meld

 12. Ik stond bovenop de verkeersknip te praten met cda en sp. Sp duidelijk gemaakt dat ze niet zo raar over supporters van de fcz moeten praten. Maar iedereen die ik sprak was voor de verkeersknip.
  Dus 100% voor.


  ⚠️ Meld

 13. De SP is gewoon een vervelende, communistische, totalitaire, extremistische, dicatotoriale partij. Wat walchelijk dat ze weer meedoen aan de verkiezingen! Wat walchelijk dat ze zo opscheppen over hun Maoïstische verleden. Euh…. Verschrikkelijk!. Die hele SP zou moeten verdwijnen. Euh. Als de SP ooit aan de macht komt zal Nederland een totalitair, militaristische dictatuur worden. Er zullen dan miljoenen onschuldige Nederlanders om het leven worden gebracht.
  Ik walg van de SP!

  Het is een corrupte, dictatoriale, links-fascistische partij.
  Weg ermee!  ⚠️ Meld

 14. @ Edwin, Dus 100% voor…de geluiden hier gister en eergister van posters mede namens kennissen die vage enquetes zouden hebben ingevuld, waren ook: 100% voor. Zucht, toch gewoon 80% tegen naar buiten brengen 😮


  ⚠️ Meld

 15. ps,

  Na dat gedoe de laatste dagen ben ik wel een beetje klaar met de politiek. Beetje verontwaardigd lopen doen, agenda’s die zo overduidelijk op tafel komen dat ze niet eens meer verborgen zijn, partijpolitieke afwegingen waar ze totaal misplaatst zijn etc.

  Bij slecht presterende bedrijven schoppen de aandeelhouders de ceo’s eruit. Als je deze soap bekijkt verdient Balkenende als eindverantwoordelijke ook een gouden handdrukje…(staat er niet ergens een europese vacature open?)


  ⚠️ Meld

 16. @zusenzo: ik heb er nu al heel wat minuten over nagedacht, maar waar doel je in vredesnaam op met je opmerking dat ik slecht op de hoogte ben?


  ⚠️ Meld

 17. @jaap

  Ik hoop dat PVDA, GL en SP de handen ineen slaan om de afbraak van de verzorgingsstaat een halt toe te roepen. Zweden bewijst dat een verzorgingsstaat houdbaar is en te prefereren boven een maatschappij naar angelsaksisch model zoals in de UK en de VS.


  ⚠️ Meld

 18. tsjonge Ron…
  Wat is precies de bedoeling van deze totaal ongegrondde stemmingmakerij?
  Of was het aleen maar ff wat troep poepen en je vervolgens afzijdig houden?

  …miljoenen onschuldige Nederlanders om het leven… leg uit?


  ⚠️ Meld

 19. Leg maar helemaal niet uit, daar heb je ad.nl en telegraaf.nl voor

  Hoewel, vind het ook wel weer fascinerend, je hebt er over nagedacht en neemt dan ook de moeite om het op te schrijven. Of meen je het serieus? Nee toch?


  ⚠️ Meld

 20. @ron van den heuvel

  Met het CDA en CU is de kans op bloedvergieten veel groter, gelet op hun voorkeur voor een voortzetting van de Uruzgan-missie. Die vinden hun maatjes vast wel bij Geert die woorden als deporteren en denaturaliseren bezigt. Of Mark die het heeft over hardwerkend Nederland dat de zakken vult van een kleine elite.


  ⚠️ Meld

 21. Best een rare man, die Edwin Koster. Stond aan mijn deur met een wazige enquête over veiligheid, een politiebureau in Stadshagen? Lijkt mij niet zinvol. Kijk naar Zuid, daar is het ook gesloten.

  Maar even over Edwin Koster. Het is toch raar om direct met 1 voet binnen mijn huis te gaan staan, vervolgens mij niet uit te laten spreken, en zijn stem te verheffen, wanneer ik aangeeft dat het in Stadshagen vreselijk veilig is? Ik gaf aan dat een politie bureau mij onnodig lijkt en men beter kan gaan weken infrastructuur? Want laten we wel wezen, die 1 baans wegen… Dat is onveilig in de wijk. Wanneer er een ongeluk is, kunnen hulpdiensten nauwelijks ter plaatse komen. En dan heb ik het nog niet eens over de 2 deling in de wijk….

  Zo, das eruit…


  ⚠️ Meld

 22. @ron van der heuvel
  De tomaten hebben ook niet mijn voorkeur, maar miljoenen Nederlanders die om het leven komen als de SP aan de macht komt ? Heb je misschien paddo’s geslikt ?


  ⚠️ Meld

 23. Die Ron heeft echt zorg nodig en wie kan hem dat als geen ander aanbieden. Ja juist, de SP want Agnes heeft de zorg hoog in het vaandel staan. Dus Ron, grijp je kans.


  ⚠️ Meld

 24. …en van uiterst links is de Communistische Partij in opkomst8)…ehhh, nu is de SP wéér een stem kwijt.Sorry, sp incasseert wel, maar levert per saldo niks op.Dan maar een hokkie verder kijken8)

  alles beter dan marianne thieme.;)


  ⚠️ Meld

 25. Ok… zinloos om door te gaan, merk ik al wel. Als ‘doorvragen’ als dom bestempeld wordt, vrees ik dat een gesprek/discussie op gelijkwaardig niveau niet haalbaar is.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.