Beeldbuis Filmfestival op droomlocatie Harculo

Zwolle – Zaterdagavond 27 maart vindt de volgende editie van het Beeldbuis Filmfestival plaats in een uniek industrieel monument. Elektriciteitscentrale Harculo in Zwolle Zuid opent dan zijn deuren voor het festival.

beeldbuis.jpg

Tijdens het festival kan het publiek in een buitengewone omgeving genieten van korte films gemaakt door nieuw filmtalent. Een vakjury beoordeelt de films en de winnaar van het festival gaat die avond naar huis met de Beeldbuisbokaal en 1.000 euro. Tijdens de succesvolle en uitverkochte editie in 2009 in Poppodium Hedon was Niels Bourgonje de gelukkige winnaar met zijn film ‘Brand’. Ook dit jaar zal de jury een voorselectie maken van de ingezonden filmpjes. “Een filmpje mag niet langer dan een kwartier duren, maar aan meer regels willen we de filmmakers niet binden. Iedereen mag meedoen en elk genre is geoorloofd.

Docu, drama, soap, satire, animatie, fictie, non-­fictie en alles wat je erbij kunt bedenken.” Aldus de organisatoren van het festival Wieger Steenhuis en Bart Jansen (Jansen & Steenhuis). Via www.beeldbuisfilmfestival.nl kunnen filmmakers zich nog tot 28 februari aanmelden. Het Beeldbuis Filmfestival biedt niet alleen het meest gevarieerde filmaanbod, maar ook muziek en een goeie mix van kunst en theater. De grenzen van de verbeelding worden opgezocht, zodat de bezoeker zowel door de gebeurtenissen op het doek als eromheen verrast worden. Het betere ‘puntje van je stoel’ -­werk. De unieke droomlocatie maakt het festival helemaal af. De centrale biedt plaats aan 400 personen. Een kaartje kost € 10,-­‐ en is te kopen door een mailtje te sturen naar info@beeldbuisfilmfestival.nl. Kijk voor meer informa-e over voorverkoopadressen, tijden, vervoer en meer op www.beeldbuisfilmfestival.nl.

Artikel delen: