Cricket Club Zwolle van start gegaan

Zwolle – Een dertigtal cricketers, oud cricketers, rugbyers en belangstellenden waren vrijdag, 19 februari bijeen in het clubhuis van de Rugby Club Zwolle voor een kennismakingsborrel. Hier werd al snel duidelijk dat cricket in Zwolle op genoeg belangstelling kan rekenen, zeker gezien het feit dat de publiciteit nog niet eerder is gezocht.

Initiatiefnemer Brian Bosch opende de bijeenkomst met de mededeling dat de Cricket Club Zwolle van harte welkom is om gebruik te maken van de accommodatie van Rugby Club Zwolle. Daarnaast vertelde hij over de aanloopfase waarin ook overleg is geweest naast met het bestuur van de rugbyclub, het bestuur van het sportpark De Marslanden, de gemeente Zwolle en de KNCB (Koninklijke Nederlande Cricket Bond). In het plan van de Cricket Club Zwolle kan met een kleine aanpassing een pitch (een strook kunstgras van 3×20 meter) neergelegd worden op sportpark Marslanden. De samenwerking met de Rugby Club is ideaal. Rugby is een wintersport en het seizoen eindigt voordat in mei het Cricket seizoen begint.

Contacten met naburige clubs zijn al gelegd. De vraag voor het faciliteren van de aanleg van een cricketveld ligt bij de gemeente. Julian van Dijk, mede initiatiefnemer, licht toe dat de investering die nodig is voor de aanleg van het veld minimaal is. Binnen Cricket Club Zwolle is al voldoende expertise aanwezig.

Tjard de Haan heeft uitstekend verwoord over hoe en wat cricket is, de regels en de puntentelling. De techniek van het bowlen en batten was voor eenieder zeer begrijpelijk. Zijn uitleg en beantwoording van vragen deed het enthousiasme alleen maar toenemen. Van Dijk vertelde dat binnenkort op 20 maart, samen met de KNCB, een indoortraining wordt georganiseerd verzorgd door de internationals die Engeland recentelijk nog versloegen.

Artikel delen:
Reacties 4
 1. afgezien van het feit dat ik de regels van deze sport nooit goed heb begrepen kan ik me niet voorstellen dat er mensen warm lopen voor deze sport.


  ⚠️ Meld

 2. Tis volgens mij niet zo belangrijk wat een ander er in dit geval van vind. Tis belangrijk wat diegene die het willen gaan beoefenen er van vinden.
  Veel speelplezier.


  ⚠️ Meld

 3. Fantastisch dat er weer een cricketclub bij komt, met name in het oosten des lands!
  Heel veel succes met de verdere organisatie!
  Oud MCC Hengelo en tegenwoordig SGS cricketer  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.