Verlichtingscontrole in Assendorp

17 gedachten over “Verlichtingscontrole in Assendorp”

  1. Als Tilburger lees ik regelmatig deze weblog – heb wel wat met Zwolle en een mooie Zwolse – maar ik krijg de indruk dat er wel iedere week een verlichtingsconrole plaats vindt. Is er op ander misdaadgebied zo weinig op te lossen dat de Zwolse Hermandad de uren moet vullen met dit soort ‘misdaadbestrijding’?

  2. Tja, Dat heb je als je zonder licht fietst. Het fietsen zonder licht is een grote ergernis, en blijkbaar wil de politie hier verandering in aanbrengen. Wij ook…….

    Alleen hebben we (Fietsersbond afd. Zwolle) hebben het wat ludieker aangepakt: wij deelden toevallig op dezelfde avond ook bonnen uit, op het kerkbrugje, maar tegen inlevering van deze bon kan t/m 22 maart gratis de fietsverlichting worden gerepareerd. (m.u.v. materiaal) Een waardebon dus…. Trouwens: ook zonder zo’n bon kun je terecht hoor.
    Elke donderdagmiddag op het gasthuisplein wordt je geholpen, bij de stand van de Fietsersbond, door monteurs van Nowak.

    Wel grappig: we stonden met felgekleurde hesjes op de brug, en enkele fietsers (zonder licht) vertrouwden dat niks: ze draaiden om, en verdwenen in de donkere nacht…..

    Groet van Quest106 -met een enorme bak licht voor en achter-

  3. Gewoon doorgaan met bekeuren, want dit is inmiddels ook een niet uitroeibaar kwaad, fietsen zonder licht.
    Jong en oud, Groot en klein iedereen doet het.

  4. Elke donderdagmiddag op het gasthuisplein wordt je geholpen, bij de stand van de Fietsersbond, door monteurs van Nowak.

    Dag Quest 107
    Is het afgelopen donderdag nog doorgegaan dan ondanks het weeralarm? Jullie hebben wel pech met de actie

  5. het burgertje pesten gaat maar door… is die quotum uit het prestatiecontract nu nog niet gehaald?
    misschien zouden ze ook eens automobilisten die geen richting aangeven op rotondes kunnen gaan bekeuren… dat schijnt ook in de ergernis top-10 te staan.

  6. misschien zouden ze ook eens automobilisten die geen richting aangeven op rotondes kunnen gaan bekeuren… dat schijnt ook in de ergernis top-10 te staan.

    erg vervelend inderdaad. Sta je daar voor niks te wachten, terwijl je ertussen had gekunt!

  7. @Wallie
    Ik ga er gemakshalve van uit dat je een “ervaringsdeskundige” bent in het vieren van carnaval in verschillende steden.
    Kun je ook aangeven welke verschillen en of overeenkomsten jij ervaren hebt?
    De Blauwvingers zelf vinden dat wij het beste carnaval vieren, zeker boven de rivieren. 😉

  8. Carnaval moet je vieren in de plaats waar je bent geboren of daar waar je woont. En dat doe ik dus ook, in Striepersgat. En het ‘carnaval’ wat ik vier in Zwolle heeft niets met Carnaval te maken. Snappie?
    Waar komt de naam ‘Blauwvingers’ vandaan?

  9. Hoe zijn de Zwollenaren toch aan de naam Blauwvingers gekomen?
    Iedere rechtgeaarde Zwollenaar kent het verhaal van overlevering, als zovele sagen en legendes, die van ouder tot ouder bekend zijn. In de middeleeuwen bestond er steeds een zekere rivaliteit tussen de bewoners van Kampen en Zwolle. Deze naijver was oorzaak, dat men elkaar het leven zo lastig mogelijk maakte. Zo werden steeds schepen uit Zwolle, als zij Kampen passeren moesten, beroofd en trokken troepen Zwollenaren de Kamperpoort uit, om ’s nachts het vee uit de weilanden van het Kampereiland te stelen. Soms kwam het dan tot een treffen en ging men elkaar met dorpsvlegels te lijf. Bij zo’n kloppartij bedienden de inwoners van Zwolle zich van de scheldnaam Kampersteuren, om hun vijanden te plagen. Dat er voor de Zwollenaren niet ook een scheldnaam bestond, verdroot de steuren, en zij zonnen op een gelegenheid om hun een geschikte bijnaam te geven. Deze gelegenheid deed zich voor, toen het stadsbestuur van Zwolle (in een periode, dat de steden in gewapende vrede met elkaar leefden) bij Schout en Schepenen van Kampen aanklopten, om ter aanvulling van hun berooide gemeentekas het klokkespel uit de grote toren, die door brand verwoest was, aan Kampen te koop aan te bieden. Het bleek, dat de gehate steuren beter konden sparen dan de vroedschap van Zwolle, maar tevens bedachten zij de volgende list. De koop zou tot stand komen, maar Kampen mocht het verschuldigde uitbetalen in muntstukken naar eigen keuze en daar het stadsbestuur van Zwolle niets anders overbleef, accepteerden zij.
    Zo kwam op een goede dag een wagen, volgeladen met zakken, de Kamperpoort binnenrijden. In deze zakken zaten niets anders dan vierduitenstukken. De samenstelling van deze koperen munten was echter niet zo als wij die thans hebben, want toen de Zwollenaren klaar waren met tellen, hadden zij blauwe vingers gekregen en lachende trokken de steuren met hun klokken op de wagen naar Kampen.
    Voortaan hadden zij een prachtige scheldnaam voor die domme inwoners van Zwolle.
    De blauwingers wilden de schande uitwissen, en gingen daarom ijverig aan het sparen voor een nieuw klokkespel, en thans verkondigt een der mooiste beiaards van Nederland de rehabilitatie der Zwollenaren.
    Google is je beste vriend

  10. @Wallie

    Ik hoop dat het verhaal van WFvN je vraag voldoende beantwoord heeft. 🙂
    Doe de groeten aan Prins Toon d’n Urste. ;D
    Veel plezier, houdoe en ALAAF!!! 😀

  11. Nja, bijdrage…. gewoon even googlen.
    Ik dacht het te weten maar zat er toch een tikkie naast met wat ik me meende te herinneren over hoe ik het verhaal gehoord had.

    Wel grappig vind ik dat de kleur blauw nu een belangrijke kleur voor Zwolle is (of was het wapen toen ook al blauw-wit?)
    In ieder geval zie je de ‘blauwvinger’ wel terug in het logo van de gemeente: een blauwe hand.

  12. Een van de nieuwe artikelen zijn gipsen afdrukken van stadsplaquettes en stadszegelstempels van de Hanzestad Zwolle uit 1285, 1438 en de 15e eeuw.
    Stadszegels met de kleur blauw vanaf 1285…

Reacties zijn gesloten.