Aandacht voor allochtone Zwolse homo’s

Zwolle – De gemeente Zwolle heeft de moskeebesturen gevraagd om bij te dragen aan een betere integratie van homoseksualiteit bij de allochtone gemeenschap.

Volgens wethouder Kenkhuis durven veel allochtone homo’s en lesbiennes niet over hun geaardheid te praten, uit angst om uit de familie gestoten te worden. De wethouder hoopt dat er meer begrip komt voor de positie van homo’s en lesbo’s als de Imams daarover preken. De gemeente is samen met homo belangenorganisatie COC en de integratie raad een project gestart om dat onderwerp bespreekbaar te maken bij allochtonen.
Bron : RTV Oost.nl
Artikel delen:
Reacties 9
 1. En over hoeveel gevallen hebben we het dan, wat een flauwekul. er zal ook wel een financiele startsubsidie richting moskeebesturen gaan. we weten inmiddels allemaal hoe de islam tegenover homo’s staat. daar verandere je niets aan.
  jammer, nutteloos project.


  ⚠️ Meld

 2. Beste Verdieping, ik zie dit toch wel anders: wij van de lwl weten als geen ander hoe het aanvoelt als je afgezeken en gediscrimineerd wordt!! Ik kan je vertellen dat dat geen pretje is! Het is niet leuk als je een beetje anders bent dat je dan verstoten wordt??
  Ik maak dat geregeld mee, als ik een gesprek aanknoop dan kijken ze me aan of ik van mars kom!!
  En kijken ze gauw naar een ander om maar van me af te zijn! Vooral in Berkum is dit om de haverklap het geval. Dus als er iets gebeurd om dit tegen te gaan vind ik het een prima initiatief, je moet ergens beginnen anders veranderd er NOOIT wat!
  Niettemin, alle weblogvrienden: fijn weekend!!
  willem lwl zwolle.


  ⚠️ Meld

 3. Ik denk inderdaad ook dat dit een terechte vraag is van de gemeente.
  Denk dat wij niet in de gaten hebben hoeveel problemen allochtone jongeren hebben met het feit dat ze er niet voor uit durven te komen dat ze honosexueel zijn. Ze worden als ze pecht hebben gewoon `verstoten`door de gemeendschap. Dus zeg je maar niets.


  ⚠️ Meld

 4. maar willem, jij weet als geen ander hoe die jongens in elkaar zitten, dan is de conclusie vrij duidelijk. gemeenschapsgeld te grabbel bij een project dat bij voorbaat al gedoemd is om te mislukken.


  ⚠️ Meld

 5. Bericht door verdieping, op 27 februari 2010 om 14:44
  maar willem, jij weet als geen ander hoe die jongens in elkaar zitten, dan is de conclusie vrij duidelijk. gemeenschapsgeld te grabbel bij een project dat bij voorbaat al gedoemd is om te mislukken.

  Helaas verdieping,maar heb nu echt het idee dat je heel ver van de realiteit leeft.
  Omdat het hier over allochtone jongeren gaat is het flauwekul?

  Dezelfde problematiek is ook gaande in onze eigen christelijke kerken.daar staan ook nog dominees op de kansel te verkondigen dat homofilie een ziekte/afwijking is.
  Ook in deze brave christelijke kerken/gemeenschappen worden ze niet geaccepteerd.

  Dat jij het relateerd met het ter grabbel gooien van gemeenschapsgeld ,en weet te menen hoe die jongens in elkaar zitten is niet kies.

  Ook in de landelijke crhistelijke gemeenschappen zijn dit soort projecten van start gegaan met een redelijk succes om het bespreekbaar te maken.

  Dit soort projecten zijn er ook voor die mooie blonde man van de veluwe,die voor de buitenwereld netjes getrouwd is ,vrouw en kinderen netjes op zondagochtend naar de kerk.Maar in principe diep ongelukkig en daarnaast de liefde buiten de deur zoekt waar hij zich thuis voeld.

  Je moest eens weten hoeveel van deze jonge mensen door wanhoop en omdat ze geen uitweg meer zagen, kiezen om uit het leven te stappen.


  ⚠️ Meld

 6. Niet helemaal onzin natuurlijk. Het is een heus taboe om homo te zijn in de moslimwereld en al helemaal binnen de moskeen. Ondanks dat ik denk (en weet) dat er veel homosexuele moslims zijn, net als overal in de wereld, is de kans van slagen van dit project niet groot. Het aanhangig / bespreekbaar maken zou al 100 % winst zijn.


  ⚠️ Meld

 7. Hele goede zaak dat hier extra aandacht voor komt! het is schrijnend genoeg dat mensen niet geaccepteerd worden voor wie zij zijn! :'(


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.