Ongeval met letsel Van Wevelinkhovenstraat

Zwolle – Vrijdagavond rond 20.30 uur vond op de kruising van de Van Wevelinkhovenstraat met de Bisschop Willebrandlaan een aanrijding plaats tussen drie auto’s. Een bestuurder is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd.

sized_img_0935.jpg

Op de kruising kwamen de drie auto’s hard met elkaar in aanraking. In een auto zat een bestuurder beklemd. Van de auto werd door de brandweer uit Zwolle het dak eraf gezaagd. De bestuurder werd op een ‘wervelplank’ uit de auto gehaald en daarna naar het ziekenhuis overgebracht. De Dienst Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) deed technisch onderzoek naar de oorzaak van de aanrijding.

sized_img_0893.jpg

sized_img_0904.jpg

sized_img_0886.jpg

Artikel delen:
Reacties 49
 1. Hopen dat alles goedkomt met de inzittenden!

  Het is ook een misselijke kruising! Komende vanaf de Bisschop Willebrandlaan als je de Wevelinkhovenstraat in wil slaan blijft je verkeerslicht altijd nog even op rood staan terwijl die voor rechtdoor al op groen springt.
  Ik heb daar al zo vaak mensen zien wegrijden terwijl ze eigenlijk nog rood hadden! Het is heel gemakkelijk over het hoofd te zien!


  ⚠️ Meld

 2. Het is natuurlijk gemakkelijk om de kruising de schuld te geven.
  Ik kom er dagelijks langs en als je ziet hoe sommigen als een idioot de kruising oversteken zonder op of om te kijken verbaasd me dit niets.

  Als automobilist hoor je de controle over jevoertuig te hebben en om je heen te kijken of het andere verkeer je wel ziet.

  Tenminste, dat leerde ik ruim twintig jaar geleden al tijdens mijn rijles.


  ⚠️ Meld

 3. Sterkte voor de inzittenden, maar als ik de laatste foto bekijk lijkt mij een onderzoek van de rijksverkeersdienst wel op zijn plek, die ford is minstens dertig jaar oud.


  ⚠️ Meld

 4. @ verdieping.
  Wat heeft de leeftijd van de ford ermee te maken?? het is inderdaad een oldtimer, maar niet degene die fout was op de kruising.


  ⚠️ Meld

 5. Daarvoor hebben we de APK Verdieping! Dat garandeert ons, dat ook zo’n auto gewoon te besturen is. Als iemand zich maar aan de regels (die just me op zich terecht aanhaalt) houdt.

  Als automobilist hoor je de controle over jevoertuig te hebben en om je heen te kijken of het andere verkeer je wel ziet.

  Je hebt daar natuurlijk wel gelijk in. Ik geef alleen aan, dat ik best begrijp dat de verkeerslichten (indien in werking) verkeerd geïnterpreteerd worden.


  ⚠️ Meld

 6. donderdag waren ze daar het verkeer met de hand aan het regellen
  wel vaker daar gezien erg moeilijk kruispunt gebeuren veel ongelukken
  2 maanden geleden ook al (zwaar)ongeluk
  😮


  ⚠️ Meld

 7. Bij een aanrijding op de kruising Bisschop Willebrandlaan/Middelweg met de Van Wevelinkhovenstraat raakte vrijdagavond 26 februari rond 20.30 uur een 41-jarige inwoonster van Zwolle gewond. De vrouw reed vanaf de Van Wevelinkhovenstraat recht over het kruispunt richting Hogenkampsweg. Zij verleende daarbij waarschijnlijk geen voorrang aan een 27-jarige bestuurster uit Hattemerbroek die over de Bisschop Willebrandlaan richting Middelweg reed. De vrouw uit Zwolle werd in de flank geraakt en kwam tegen een lantaarnpaal tot stilstand. Hierbij werd ook de auto van een 26-jarige bestuurder uit Zwolle geraakt. De 41-jarige bestuurster werd uit haar voertuig geknipt en overgebracht naar het ziekenhuis.


  ⚠️ Meld

 8. Een vriend van mij woont bij dat kruispunt. Het is zeer vaak bingo daar! Vooral wanneer de stoplichten niet werken, iedere avond dus. Een laag hangend zonnetje is dan helemaal bingo!
  Ik verbaas me er al jaren over, dat er niets aan dat kruispunt gebeurd!
  Misschien een rotonde van maken?


  ⚠️ Meld

 9. Rotonde lijkt mij een goed idee, tenminste als het technisch kan.
  welke politieke partij moeten we aanschrijven om dit in hun verkiezingsbelofte op te nemen ;););)


  ⚠️ Meld

 10. Ik woon ook bij dat kruispunt. Het is daar ’s avonds verschrikkelijk. Mensen rijden er als idioten overheen. Rond 19 uur gaan de stoplichten daar uit. Ik hoor regelmatig hard remmende auto’s.

  @ ja-tja Die mensen daar die aan het regelen zijn daar, doen daar examen als verkeersregelaar. Heeft niks te maken met veiligheid, wordt uitgekozen omdat het een groot en redelijk druk kruispunt is.


  ⚠️ Meld

 11. kan iemand mij uitleggen wat er zo bijzonder is aan de voorrangsituatie aldaar?? er staan toch voldoende borden en haaientanden? Ook zonder verkeerslichten kun je je theoretisch niet vergissen. Toch gaat het schijnbaar mis.


  ⚠️ Meld

 12. waarom is het dat die verkeerslichten zo vaak ‘niet actief’ zijn. hoeveel ongelukken moeten er nog gebeuren voordat men hier iets aan gaat doen


  ⚠️ Meld

 13. Verschrikkelijk zo’n ongeluk. Ik begrijp echt niet waarom die stoplichten uitgezet worden. Als automobilist is het een lastig punt om over te steken en er fietsen ook veel jongeren ivm met de sporthal in de buurt. Wat mij betreft gewoon de stoplichten aan tot een uur of 11.


  ⚠️ Meld

 14. Geen idee. Ik denk dat flitskastjes voor snelheid en rood licht daar geen kwaad kunnen. Het kruispunt is volgens mij niet slecht geconstrueerd ofzo maar het gedrag daar is van veel verkeersdeelnemers van alle soorten niet echt daverend.


  ⚠️ Meld

 15. Dennis, door de inrichting van die weg wordt gemakkelijk de indruk gewekt dat je er voorrang hebt.
  Ik kom er zelf zeer vaak langs en merk soms dat ik er ook nog wel eens in dreig te tuinen.
  Vooral als je vanaf de kant van de Hogenkampsweg komt.
  Het lijkt er op dat de blik van bestuurders dan naar de parallelweg aan de overzijde van de weg gaat i.p.v. naar het van links komende verkeer van de Bisschop Willebrandlaan.
  De meeste ongelukken gebeuren volgens mij ook in de rijrichting Hogenkampsweg —> binnenstad.


  ⚠️ Meld

 16. Van Middelweg naar Vechtstraat (en verder) is een en al voorrangsweg, behalve het bewuste kruispunt. Maar nergens staat een bord dat het om een gelijkwaardig kruispunt gaat. Alleen aan de wegmarkering (haaientanden) of het ontbreken er van kan je zien of je voorrang hebt, of niet. En helaas is dat onvoldoende! Een simpel bord zou dus ook al een boel kunnen verhelpen.  ⚠️ Meld

 17. @Larry

  je bent weer helemaal bovan Jan? ;);)
  Bedankt voor je uitleg. Ik zal er van die kant eens op letten. Mijn ervaring is dat mensen nog wel eens een inschattingsfout maken als ze de Middelweg oversteken vanuit het centrum of Hogekampseweg en er op de Middelweg veel te hard wordt gereden als de lichten uit zijn.


  ⚠️ Meld

 18. Bericht door Zwollenaar is back, op 28 februari 2010 om 21:49
  Hertog Jan, das nou echt het fijnste biertje voor mij. Mag uit de fles een blik en zelfs uit het vat.
  Moet je vriendje worden met plantje als ik zij foto zo bekijk


  ⚠️ Meld

 19. Komende woensdag verkiezingen: Laten wij nu eens een partij stemmen die het welzijn ( en de veiligheid) van onze burgers hoog in het vaandel heeft staan. Daarnaast toch een kleine moeite om er een veilige kruising van te maken. Kleine technische aanpassingen wat controle moet toch niet teveel gevraagd zijn?


  ⚠️ Meld

 20. Klasse Edwin, moest ze voor wat anders, telefonisch, hebben. Ben door mijn kritische evaluatieformulier & mail niet ingedeeld op een stembureau. Vreemd dat ze dat dan niet even laten weten. Maar er zijn nu allerlei verbeteringen (John: diverse verbeteringen!). Zodat ik voor de 2e Kamer verkiezingen wel weer op een stembureau zit.

  Het blijft wazig dat ik vanuit hier niet met het verkorte nummer van de gemeente kan bellen. Ligt aan diverse telefooninstallaties zei de vriendelijke dame. Maar even het lange nummer genoteerd. 038-4989111

  Oh ja klachtenformulier: Verkeerslichten moeten behoorlijk langer dan 19:00 uur blijven functioneren op de kruising van de Van Wevelinkhovenstraat met de Bisschop Willebrandlaan. Ivm zéér gevaarlijke situaties!


  ⚠️ Meld

 21. Het verkeersveiliger maken Wevelinkhovenstraat[/u]
  hebben al heel veel mensen om gevraagd maar vonden geen gehoor. Wethouder Gnossen nog even aan zijn jas trekken heeft weinig zin, hij vertrekt.


  ⚠️ Meld

 22. heb de stentor (redactie zwolle) ook een bericht gezonden.

  zie:

  tip voor de redactie:

  https://www.weblogzwolle.nl/content/view/16026/1/

  lees vooral de reacties even.
  verbaas me zelf over het feit dat ik al ruim 7 jaar weg ben uit Dieze (woon nu in Westenholte) en dat er sindsdien nog niets is gedaan aan die kruising. Toen ik zelf nog aan de vechtstraat woonde en later Zerboltstraat wist ik en iedereen al dat dit een gevaarlijk punt is.
  Er gebeuren regelmatig ongelukken.

  Als er nu veel financiele middelen noodzakelijk zouden zijn om tot verbeteringen te komen dan zou ik zeggen, ja even nadenken. Dit is echter NIET het geval. Begin eens met de verkeerslichten niet al om 19.00 uur maar om 23.00 uur of later op knipperen te zetten !

  Rond dat tijdstip zijn de meeste sportevenementen in de stihlo-hal ook afgelopen en heb je ook minder verkeer van/naar de binnenstad.

  mvg,

  Marcel  ⚠️ Meld

 23. Marcel,

  ik ben zelf een keer bijna de dupe geweest en heb tijdens een ongeluk toen ik ook in de buurt was buurtbewoners erover horen praten.
  Ik denk dus dat je met bewoners vanwevelinkhoven en middelweg moet gaan praten, die zijn goed op de hoogte maar hun klachten helpen niet.  ⚠️ Meld

 24. Wethouder Cnossen heeft wel vaker verontruste burgers aangehoord en beloften gedaan om zaken in orde te maken en komt daarna gewoon nergens op terug.
  Zelfs niet op verzoeken hoe de zaken er voor staan, geen reactie, niks.
  Onbetrouwbaar gebleken dus.


  ⚠️ Meld

 25. Ook fietsers worden daar meestal volledig genegeerd als de verkeerslichten uit staan. Hoe vaak ik al niet een noodstop heb moeten maken, terwijl ik toch alle voorrang had… Vooral stadsbussen maken er wat dat betreft een potje van. Terwijl die heel goed weten hoe de voorrangssistuatie is.


  ⚠️ Meld

 26. schokkend. hoe meer ik lees, hoe meer ik mij verbaas dat dit anno 2010 gewoon gebeurt. ik hoop dat de heren en dames politici dit ook lezen !  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.