Het weer: opklaringen

Zwolle – Maandag valt er in de ochtend nog lichte regen, maar in de loop van de ochtend trekt de regen naar het oosten weg. In het noorden breekt de bewolking en is de zon te zien. In het zuiden meer bewolking en is er nog kans op een bui.

28-02-2010_weerfoto__paterskerk_.jpg
Dominicanenklooster

Maandagmiddag kan er in de rest van het land ook een bui voorkomen. Tussen de buien door genoeg zon. Er staat een matige tot vrij krachtige westenwind bij temperaturen rond 6 graden. In de avond klaart het verder op en wordt het droog. Met een heldere hemel koelt het flink af en vriest het overal 1 of 2 graden. De westenwind neemt verder af en in de loop van de nacht ontstaat er mist of nevel.

Dinsdag zorgt een hogedrukgebied boven Centraal-Europa voor rustig weer in Nederland. De dag begint nevelig, met lokaal kans op een mistbank. Al snel komt de zon tevoorschijn. Het blijft de hele dag droog en zonnig, bij temperaturen van 6 tot 8 graden. In de loop van de avond en in de nacht neemt bewolking vanuit het westen toe. De nachttemperatuur ligt rond of net onder het vriespunt.

Woensdag blijft het een overwegend droge dag. Door een storing boven de Noordzee drijven er dikke stapelwolken binnen waar de zon nog vaak door heen schijnt. De temperaturen komen uit tussen 7 en 10 graden. De zwakke tot matige wind draait van het zuiden naar het oosten en wordt in de avond uiteindelijk noordoost. Er wordt dan droge, koude lucht aangevoerd. Dat merken we vooral aan de temperatuur van donderdag.

Donderdag trekt er een gebied met regen over het land. Op dit moment lijkt het noorden het droog te houden en valt de meeste regen in het zuiden, maar de positie van het regengebied kan in de loop van de week nog veranderen. De noordoostenwind trekt flink aan. Aan de noordwestkust is kracht 7 mogelijk, boven zee windkracht 8. In het binnenland staat een vrij krachtige tot krachtige wind. De temperatuur komt uit tussen 4 graden in het noorden en 6 graden in het zuidwesten van het land.

De dagen daarna blijft het wisselvallig. De temperaturen overdag liggen ongeveer 5 graden boven het vriespunt. In de nachten kans op lichte vorst.

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Goedenmorgen, weer een mooie plaat van een historisch goed bewaard gebleven pand in Zwolle. Van onderaf gefotografeerd mét de hele toren 😀


  ⚠️ Meld

 2. dat gaat de goeie kant op dick, smaandag ochtend al lekker in het cafe. bij het waterschap kijken ze nergens meer gek van op.


  ⚠️ Meld

 3. Mogguh Derk, er is al een berichtje onderweg of ze dit willen schrappen. Was een reactie op de Hagenees van gister…maar er zat iemand doorheen te ouweh*eren hier….daarom verkeerde topic.

  @ Verdieping, klopt waterschappens deinzen nergens voor terug. Pakken elke uitdaging met beide handen aan. Rustig maar verdieping, je bent veilig bij ons.


  ⚠️ Meld

 4. @Drama. In de stad Arklow onder Dublin. Dat is de stad waar een zelfde Sally o Briens zit als in Zwolle. Is zelfs de zelfde eigenaar en toen ook nog gesproken.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.