De Knip en Hedon bepalen lijsttrekkersdebat in Zwolle

Zwolle – Maandagavond vond in de burgerzaal van het stadhuis in Zwolle het lijsttrekkersdebat plaats. Door een samenwerking met RTV ZOO, KVPM en Airplay Radio was via Weblog Zwolle het debat live te beluisteren. Dat zal dinsdagavond, wanneer het Jongerendebat in Hedon plaatsvindt, ook het geval zijn. Stem dan vanaf 20.00 uur weer af op www.weblogzwolle.nl.

lijsttrekkersdebat_2931_470.jpg

Tijdens het lijsttrekkersdebat waren de grootste items de Knip die het verkeer in Stadshagen in twee gedeelten splitst, en het al dan niet realiseren van een nieuw of groter Poppodium Hedon. Ook vond er een discussie plaats over cameratoezicht in relatie tot privacy. Door soms scherpe discussies ventileerden de lokale partijen waar ze voor staan. Hoe de elf politieke partijen over bijvoorbeeld onderwerpen als FC Zwolle, de bezuinigingen of de historische binnenstad denken kunt u HIER nog eens nalezen. Op de verkiezingsavond van woensdag 3 maart zal via Weblog Zwolle ook live verslag worden gedaan, en kunt u zich direct informeren wat de uitslag wordt. Een primeur in Zwolle!

lijsttrekkersdebat_6650_470.jpg

lijsttrekkersdebat_6633_470.jpg

lijsttrekkersdebat_3093_470.jpg

lijsttrekkersdebat_6644_470.jpg

 

 lijsttrekkersdebat_2815_470.jpg

lijsttrekkersdebat_2817_470.jpg

lijsttrekkersdebat_2890_470.jpg

lijsttrekkersdebat_3015_470.jpg

lijsttrekkersdebat_3036_470.jpg

lijsttrekkersdebat_6661_470.jpg

lijsttrekkersdebat_6664_470.jpg
debat_1.jpg
debat_2.jpg
debat_4.jpg
debat_5.jpg
 img_9606_copy.jpg
img_9608_copy.jpg
img_9687_copy.jpg
debat_3.jpg
Artikel delen:
Reacties 36
 1. Het geluid via Weblog Zwolle was supergoed. Beter nog dan de website van de gemeenteraadzwolle zelf, waar een storend dof zoemgeluid onder zat. Complimenten hoor!


  Maak melding

 2. De gemeente Zwolle heeft het krankzinnige voornemen om drie monumentale panden te slopen aan de Melkmarkt: het mooie Bankgebouw van Straaten en de middeleeuwse Tijlpanden. Waardevol architectonisch erfgoed dreigt te worden vernietigd voor een middelmatig nieuwbouwblok. Het monumentenbeleid van deze stad is hiermee niet meer serieus te nemen. De Melkmarkt verdient een veel beter plan m?t behoud van de genoemde prachtpanden.

  Bijna alle politici steken mooie praatjes af over de historische binnenstad. Dames en heren op het stadhuis: geen woorden maar daden. Red de Melkmarkt! Stop de sloop!


  Maak melding

 3. Beste raadsleden,

  Na het lezen van de verkiezingsprogramma?s van alle partijen die in Zwolle meedoen a.s. woensdag aan de gemeenteraadsverkiezingen zijn wij als Stichting Bankgebouw van Straaten toch wel erg verontwaardigd.

  Bijna alle partijen hebben het (zogenaamde?) behoud van de historisch binnenstad in hun programma. Wel erg wrang en volgens onze mening bij velen verkiezingstactiek gebaseerd op loze beloftes.

  Gelukkig is er de afgelopen jaren gebleken dat D66, Groen links en Swolwacht de belofte inzake strijd voor behoud van monumentale waarden echt waar maken.

  Wij willen jullie hiervoor hartelijk danken en voor a.s. woensdag heel veel succes wensen.

  Met vriendelijke groeten,

  Monique Schuttenbeld en Pieter Faber,

  Namens de Stichting Bankgebouw van Straaten

  26 februari 2010 – 17:07 uur


  Maak melding

 4. Lees ik dat goed… een stichting voor een bankgebouw…? Het moet toch niet gekker worden. Wat krijgen we hierna, stichting red de originele klinkers in de binnenstad…? Wat een flauwekul zeg!

  Het gaat slechts om een gebouw mensen…


  Maak melding

 5. Goeiemorgen! Mooie foto, de eerste: Freddy, Rana en Willem :D:D:D John is op één dag nog nooit zoveel op het onvolprezen weblogZwolle geweest. Sibrand, die zaterdag nog gepassioneerd in ons mooie wc stond te folderen. Simone ziet er (zoals gewoonlijk) goed uit. Eefke Meijerink zeker ook, maar die moeten we nog eens leren kennen. Inhoudelijk kan ik niet meepraten (heb nixxx gehoord), gelukkig heeft weblogZwolle de foto’s nog.
  😉


  Maak melding

 6. @Import & Martin Jongkoen:

  Met jullie insteek komt gaat de binnenstad er op achteruit ipv vooruit. Het is juist de kunst om het unieke van de binnenstad te bewaren maar tegelijkertijd (duurzaam) te ontwikkelen. Jullie gaan me toch niet vertellen dat het bankgebouw zo’n prominente plaats in de binnenstad inneemt dat dit gebouw de gehele historische binnenstad domineert?

  Trouwens…. dit gebouw is in het verleden ook gebouwd, compleet aan de wensen van toentertijd. Wat denkt u, als er toen een soortgelijke stichting was geweest die het voorr het zeggen had gehad, was dit gebouw er dan ook gekomen? Als het aan u ligt waarschijnlijk niet.

  Ik ben benieuwd wat de politiek er voor in de plaats wil zetten. Ik hoop op een architectonisch hoogstandje (van een internationaal befaamd architect, het kost dan wat, maar dan heb je ook wat), iets gewaagds en tijdloos, iets wat zeker 100 tot 150 jaar meekan en waarvoor in de toekomst eventueel ook een stichting voor wordt opgezet.

  Politiek, zet de schouders eronder om unieke (en wereldberoemde) architectuur in de Zwolse binnenstad te plaatsen. Niet iets populistisch, maar uniek en tijdloos. 😀

  Zo…. en nu weer ontopic allemaal….. het debat, hoe was het? Ik was er niet bij namelijk…. ;D


  Maak melding

 7. @martin jongkoen

  Ruimtelijke ingrepen in de binnenstad leiden tot veel discussie, kan het insturment van een referendum geen bijdrage leveren?

  Op dit moment beluister ik dat veel Zwollenaren de indruk hebben dat college en projectontwikkelaars ‘hun eigen zin doordrukken’.


  Maak melding

 8. @ FC Zwolle en anderen, Stichting Bankgebouw van Straaten bekommert zich niet alleen om de interessante architectuur van het bankgebouw naast de Harmonie (Amsterdamse school jaren 30 vorige eeuw) maar ook om de twee rode Tijlpanden daarnaast. Dat zijn panden van middeleeuwse oorsprong met bijzondere kelders uit de late 14e eeuw. Dat is dus andere koek dan “iets wat zeker 100 tot 150 jaar meekan”.
  Deze panden konden en kunnen prima ingepast worden in de (op zichzelf mooie) plannen die voor dat gebied zijn gemaakt. Dat zou wel wat minder geld opleveren. De gemeente, maar ook het rijk hebben deze economische motieven zwaarder laten wegen dan dit bijzondere cultuurhistorisch erfgoed.


  Maak melding

 9. @Rana Berends

  Precies juist de mogelijkheid om panden waaraan door mensen waarde wordt toegekend te integreren in de ruimtelijke herstructurering is mijns inziens ook onvoldoende aan de orde geweest.

  Een gemiste kans waarop alleen door Swollwacht, GL en D66 voortdurend gewezen is.


  Maak melding

 10. Mevr Berends,

  U heeft het over die romelige panden op de melkmarkt!!
  Het kan volgens mij alleen maar beter worden die lelijke betonkolos van de oude Rabobank en die nietszeggende panden van tijl.Renovatie gaat volgens mij veel meer kosten dan nieuwbouw.
  Cultuurhistorischgoed heeft Zwolle genoeg en zoveel dragen deze panden daar niet aan bij.

  S6 morgen met de verkiezingen ik stem dus niet GROEN!!!  Maak melding

 11. Ik begrijp ook absoluut niet waarom er niet zuiniger omgesprongen wordt met cultuur historisch erfgoed in de binnenstad. In de jaren 70 is er al een kaalslag geweest met o.a. het stadhuis en de V&D/C&A omgeving. Dat moeten we niet willen. Die zijde van de Melkmarkt waar deze panden staan is zeker aan verbetering toe, maar dat kan ook wel zonder deze panden te slopen. De Tijlpassage en alles verder naar rechts tot aan de Melkmarktsteeg is hard aan verbetering toe, maar waarom daar deze historische gebouwen voor gesloopt moeten worden is mij tot op de dag van vandaag één groot raadsel. Natuurlijk moet ik het antwoord in de kosten zoeken, maar als dat de drijfveer is kunnen we beter een nieuw centrum op Hessenpoort neer kwakken.  Maak melding

 12. Twee complimenten:

  Ten eerste het compliment aan alle Zwolse fracties dat zij nog steeds de discussie voeren op onderwerpen die betrekking hebben op de directe dagelijkse leefomgeving van de Zwollenaar. Goed dat zij ondanks verschil van mening over de oplossingsrichtingen toch respectvol met elkaar in gesprek blijven.

  Ten tweede het compliment aan weblogzwolle dat er zo goed verslag wordt gedaan van de gemeenteraadsverkiezingen en dat er discussieruimte wordt geboden.

  Ik ben er trots op dat in mijn stad de verkiezingen niet worden bevuild door de retoriek van landelijke partijen die (letterlijk) vaak zwart-wit is, maar dat de toekomstkeuzes voor onze stad centraal staan. Laten we die nuchterheid en dat respect koesteren!


  Maak melding

 13. Bericht door jooop, op 2 maart 2010 om 12:29
  willem lucht stak er met kop en schouders bovenuit!
  Wees fel stem LWL!

  Haha, zal joop wel figuurlijk bedoelen natuurlijk maar echt:
  Zonder LWL redden we het ook wel!  Maak melding

 14. @Papa

  Laten we hopen dat partijen in Zwolle ook in de toekomst er voor kiezen om de nuchterheid en wijsheid van het oosten te bewaren.

  In Almere zijn de ruiten van winkels ingegooid die een verkiezingsposter in de etalage hadden hangen die de dader(s)? kennelijk niet aanstond. Op dit soort toestanden zit ik in Zwolle niet te wachten. Hopelijk denken er veel Zwollenaren zo over.


  Maak melding

 15. het zou fantastisch zijn als willem een zetel zou krijgen. out of the blue met zo’n sterk partijprogramma naar voren komen is ongekend in nederland.


  Maak melding

 16. het zou fantastisch zijn als willem een zetel zou krijgen. out of the blue met zo’n sterk partijprogramma naar voren komen is ongekend in nederland.

  Iemand die als doel heeft om alle snelheidsbeperking mbt het verkeer op te heffen waardoor er meer menselijk leed ontstaat is volgens mij totaal niet geschikt voor de politiek.  Maak melding

 17. Ridicuul dat de verkeersknip in Stadshagen nu ineens zo hoog op de politieke agenda staat. Dit heet goedkoop zieltjes winnen. Het lijkt me dat Zwolle wel belangrijkere problemen heeft op te lossen, zoals een stijgende werkloosheid om maar iets te noemen. Al het andere is geleuter in de marge en goedkoop scoren over de rug van de Zwolse burger. Ik stem morgen blanco, want ik voel me bij geen enkele lolkale partij thuis. En de Lijst Willem Lucht is een aanfluiting voor ons politieke bestel, die mensen moeten tegen zichzelf in bescherming worden genomen. Nu zijn ze iedere keer weer het middelpunt van spot en ironie. Voor de rest heeft Zwolle en hoog “Juinen” gehalte, met allemaal wethouders Hekking die braaf achter de burgemeester aanlopen. Op een visie en consistent beleid heb ik nog nooit iemand in de gemeenteraad kunnen betrappen.


  Maak melding

 18. de heer Lucht sloeg als nieuwkomer zeker geen modderfiguur, de lijsttrekker van Swollwacht de heer eikelenboom vond ik bijzonder indrukwekkend zowel qua fysiek als verbaal, ik zal dus uit deze 2 mijn keuze gaan maken want de oude politiek heeft ons (behalve enorme tekorten en loze beloften) weinig gebracht.


  Maak melding

 19. @Zucht,
  noem er maar eens 1 op die geen aanfluiting is voor ons politiek bestel,
  dan de stemmen maar aan willem die heeft tenminste lef


  Maak melding

 20. Jochem, Lef? of gewoon een dikke plaat voor zijn kop? Het is maar net hoe je het uitlegt.
  Maar iemand die vind dat vrouwen vragen om verkracht te worden wanneer ze sexy gekleed zijn spoort toch compleet niet zeg. Zo iemand moet opgesloten worden!


  Maak melding

 21. ZUCHT ,VVd EN SWOLLWACHT HEBBEN AL JAREN GEZEGD DAT DIE KNIP WEG MOET EN ZIJN DAAR GEWOON EERLIJK IN.Dus om nu te zeggen dat het op de agenda staat als er verkiezingen zijn vind ik geen goed argument om niet te gaan stemmen op een lokale partij.


  Maak melding

 22. Waar het mij on gaat is dat die partijen er nu ineens met veel tam tam werk van maken, de afgelopen jaren heb ik er eigenlijk niets over gehoord of gelezen. Ondertussen mag ik als bewoner van het appartementencomplex wel volop de vruchten plukken als ik s’ochtends mijn auto uit de parkeergarage wil rijden. Verkeersregels bestaan niet en het zijn altijd mensen met kleine kinderen die naar school moeten en dat in een fietsvriendelijke wijk als Stadshagen! Het is een tijdsbeeld dat mensen altijd maar haast hebben, ikzelf zit per jaar 50.000 km zakelijk in de auto ben altijd en overal op tijd, waar ik ook moet zijn en ik haast me nooit. Mijn punt is en blijft dat er in Zwolle veel belangrijkere zaken zijn dan een verkeersknip in Satdshagen. Veiligheid, werkgelegenheid en een goed sociaal beleid voor mensen die het minder breed hebben lijken mij veel belangrijkere punten dan deze non-discussie. En over Willem Lucht, dat is folklore en heeft niets met serieuze politiek te maken. Iets roepen kan iedereen wel en met alle respect, ik moet er toch niet aan denken dat zo’n man wethouder wordt, hij valt alleen maar door de mand. Maar in dit gekke land kan tegenwoordig alles, dus ook in Zwolle. Aan het eind van de rit zal blijken wie de winnaar wordt vandaag. Ik ben alleen maar blij dat de PVV niet meedoet in onze mooie stad, die beweging vind ik eng en demagogisch en heeft wat mij betreft niets in Zwolle te zoeken, mooi dat ze niet meedoen en ik roep iedereen op in juni ook niet op deze volksmenners te stemmen!


  Maak melding

 23. Eens Zucht (10:13), volgens mij helemaal. Heb ook nog geen redelijk alternatief voor de knip gelezen. Sterker nog, er is geen alternatief dat naar ieders (juridisch en bewoners) tevredenheid kan worden uitgevoerd. Maar goed dit is het 6e of 7e draadje al over de knip. Terwijl er voor 2000 over is beslist en het een item was in 2002 oid. Heb de krantenkoppen van toen nog wel aan de muur op mijn werk.


  Maak melding

 24. @zucht

  “Ik ben alleen maar blij dat de PVV niet meedoet in onze mooie stad, die beweging vind ik eng en demagogisch en heeft wat mij betreft niets in Zwolle te zoeken, mooi dat ze niet meedoen en ik roep iedereen op in juni ook niet op deze volksmenners te stemmen!”

  Ik sluit mij volledig aan bij deze oproep en het verheugd mij dat meerdere mensen weerwoord geven!


  Maak melding

 25. @ElRey; Ik weiger te geloven dat de huidige PVV stemmers ook echt zo fanatiek anti-moslim zijn. Dit zijn heuse “protest-stemmers”, we leven in een democratie en dus mag de PVV bestaan en meedoen aan de verkiezingen. Hun ideeën echter druisen in tegen alles wat een democratie zou moeten zijn, dus dat is wel weer apart. Oplossingen zijn er niet en ze zijn te laf om vandaag in alle gemeenten van Nederland mee te doen. Vermoedelijk ook, omdat er te weinig kader is te vinden om al die plekken in de gemeenteraden in te vullen. Er is eigenlijk maar 1 uitspraak van toepassing op deze partij; WILDERS+PVV=GEBAKKEN LUCHT! Ben benieuwd waar we de komende jaren in Zwolle mee opgescheept zitten na vandaag. Afwachten!


  Maak melding

 26. Een correctie en aanvulling op de eerdere reactie van de Stichting Bankgebouw Van Straaten:

  Beste Edwin Koster,

  Mijn excuses, dat de SP niet in de mail is genoemd. Uiteraard weten wij wat jullie standpunt was en is inzake de bankenlocatie en had zeker de SP in het
  rijtje moeten staan.

  Gelukkig is er de afgelopen jaren gebleken dat SP D66, Groen links en Swolwacht de belofte inzake strijd voor behoud van monumentale waarden echt waar maken.

  Met vriendelijke groeten,

  Monique Schuttenbeld,

  Namens de Stichting Bankgebouw van Straaten  Maak melding

Reageer