Deel Sassenstraat een maand afgesloten

Zwolle – Een deel van de Sassenstraat is vanaf maandag 8 maart wegens werkzaamheden afgesloten voor al het verkeer. De afsluiting begint ter hoogte van de Rodeleeuwsteeg en loopt tot de aansluiting met de Nieuwe Markt. Het verkeer wordt met borden omgeleid. De afsluiting van dit deel van de straat duurt tot medio april. De werkzaamheden vinden plaats in verband met de herinrichting van de Sassenstraat.

sassenstraat.jpg

Om de binnenstad autoluw te maken, verdwijnen de plaatsen voor betaald parkeren uit de Sassenstraat. Verder zal de rijrichting in de Sassenstraat dit voorjaar worden omgedraaid. Het verkeer kan dan via de straat alleen nog de stad uit. De Sassenpoort wordt vanaf dat moment afgesloten voor al het verkeer. De Sassenstraat krijgt hiermee hernieuwde allure en de Sassenpoort loopt minder schade op door passerende voertuigen. De verwachting is dat de straat voor de bouwvak wordt opgeleverd.

Bereikbaarheid tijdens de werkzaamheden

De gemeente Zwolle doet haar best om de overlast tijdens de werkzaamheden zoveel mogelijk te beperken. Daarom worden in de periode maart tot en met juli 2010 delen van de straat gefaseerd afgesloten. Ook zal er over de hele breedte worden gewerkt in sectoren van steeds 30 meter. De panden in de Sassenstraat blijven te allen tijde te voet bereikbaar.

De herinrichting van het eerste deel van de straat wordt medio april afgerond. Daarna wordt het deel van de Rodeleeuwsteeg tot en met Grote Kerk aangepakt.

 Beperkt parkeren op de Nieuwe MarktDe aannemer zal op de Nieuwe Markt een tussendepot inrichten voor materialen. Na overleg met omwonenden is besloten om de parkeerplaatsen aan de kant van de ondernemers aan de Nieuwe Markt vrij te houden. Tijdens de evenementen rond Koninginnedag en Bevrijdingsdag wordt de Nieuwe Markt weer vrij gemaakt. Aantrekkelijke binnenstadDe herinrichting van de Sassenstraat komt voort uit het Ontwikkelingsprogramma Binnenstad 2004-2015. Samen met bewoners, gebruikers, bezoekers en andere betrokkenen zet de gemeente in op een mooie binnenstad waar het aangenaam verblijven is. Waar ruimte is om te winkelen en te werken, met ruimte voor de warenmarkt, voor terrassen en voor evenementen. Waar voetgangers en fietsers voorrang krijgen en waar de auto een stapje terug doet. Maar ook een binnenstad die goed bereikbaar is en blijft door voldoende en duidelijk vindbare parkeergelegenheid aan de randen van het centrum.

Artikel delen: