Bouw nieuwe woningen Westenholte begonnen

Zwolle – Wethouder Alida Kastelein heeft donderdagmiddag aan de Voorsterweg in Westenholte het officiële startsein gegeven voor de bouw van een groot aantal nieuwe woningen. In totaal krijgt de Zwolse wijk er op deze locatie 187 woningen bij: 113 in het goedkopere segment, 27 middendure woningen en 47 huizen in het duurdere segment. De verwachting is dat de woningbouw een impuls geeft aan Westenholte.

noordschil.jpg

De Voorsterweg is de afgelopen jaren getransformeerd van een drukke doorgaande verkeersader tot een rustige straat die als een lint door de wijk loopt. De verkoop voor de nieuwbouw is inmiddels begonnen voor de vrije-sectorkavels aan de Voorsterweg. Met het overhandigen van een cadeautje aan de nieuwe bewoners door wethouder Kastelein is de bouw van de eerste 2-onder-1-kapwoning begonnen.

Wanneer het volledige woningbouwplan straks is gerealiseerd, zal het inwonersaantal van Westenholte – momenteel zo’n 5000 – zijn toegenomen met enkele honderden nieuwe bewoners. Naast woningbouw worden aan de noordzijde van Westenholte voorzieningen als een autismehuis en een woonzorgcentrum gerealiseerd. Met dat laatste project, van Driezorg, wordt tegemoet gekomen aan de behoefte die in de Zwolse wijk bestaat aan seniorenhuisvesting.

Artikel delen:
Reacties 8
  1. Ziet er leuk uit. Maar in het groene gedeelte zijn slechts 16 woningen.
    Is er een link naar het totaal overzicht van dit plan?


    ⚠️ Meld

  2. Waarom bouwen ze die 190 woningen niet in stadshagen (de grote buurman) en houden ze westenholte gewoon lekker dorps?


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.