ZMHC G-hockey klaar voor de competitie

Zwolle – Zaterdag 6 maart a.s. heeft hockeyclub ZMHC een primeur. Er komen maar liefst 7 G-hockey teams uit de Regio Oost tussen 11.00 uur en 13.00 uur twee wedstrijden spelen in het kader van de competitie. Dit seizoen neemt het G-hockey team van ZMHC voor het eerst deel aan deze competitie. De begeleiders, spelers en nauw betrokken ouders zien er naar uit de andere teams voor het eerst in Zwolle te ontvangen.

g-hockey.jpg
Foto: De Pelikaan

Vanaf 10.30 uur worden de diverse teams (o.a. uit Lochem, Arnhem, Zevenaar, Nijmegen, Bemmel en Doetinchem) verwacht. Om 11.00 uur beginnen aansluitend de wedstrijden op het hoofdveld. G-hockey is binnen ZMHC ruim twee jaar geleden opgestart, gelijkertijd met de start van de NOC*NSF proeftuin van de samenwerkende sportclubs op sportpark De Pelikaan. Sporten voor mensen met een beperking is in dit project één van de onderdelen welke met impulsen vanuit de proeftuin gezamenlijk ontwikkeld wordt. Dat nu na twee jaar ontwikkelen al wordt deelgenomen aan de G-hockey competitie van de KNHB geeft aan dat er sprake is van een succesvolle start van  nieuw sportaanbod binnen ZMHC.

Belangstellenden zijn zaterdag op sportpark De Pelikaan aan de Haersterveerweg van harte welkom de wedstrijden bij te wonen. G-hockey kaderleden van ZMHC zijn aanwezig om informatie te verstrekken over de mogelijkheden van G-hockey binnen ZMHC.

Artikel delen: