Actie voor Kunst & Cultuur in Zwolle

Zwolle – Dat kunst en cultuur de samenleving kleuren, bracht Kunst & Cultuur Overijssel (KCO) op de dag na de verkiezingen onder de aandacht van de 25 gemeenten in de provincie Overijssel. Via een ludieke actie vroeg KCO  aan politieke lijsttrekkers om kunst en cultuur een plek te geven binnen de onderhandelingen voor het nieuwe collegeprogramma.

In Zwolle overhandigde KCO directeur H. Moes een pakket  ‘collegeblokken’ aan de vertegenwoordiger van de Zwolse gemeenteraad, raadsgriffier A. ten Have. Donderdag was bekend wie er in welke gemeente aan de onderhandelingstafel zit om het nieuwe collegeprogramma samen te stellen. In Zwolle is dat de PvdA als grootste partij. Een uitgelezen moment om kunst en cultuur als belangrijk onderwerp binnen de onderhandelingen naar voren te schuiven. KCO  zette de actie provinciebreed in.

Cultuurklimaat

KCO bevordert en ondersteunt het cultuurklimaat in Overijssel met advies, informatie en deskundigheidsbevordering voor kunstmakers, culturele instellingen en gemeenten. KCO is als zelfstandige organisatie uitvoerder van provinciaal cultuurbeleid. Veel van de activiteiten worden financieel mogelijk gemaakt door de Provincie Overijssel. KCO is actief op het gebied van Amateurkunst, Beeldende Kunst en Vormgeving, Cultuureducatie, Film, Kunst, Cultuur en Openbare ruimte, Musea en Erfgoed en Popmuziek. 

Artikel delen: