Ster van Zwolle

Zwolle – Zaterdagmiddag 12.00 uur vond op het Grote Kerkplein in de binnenstad van Zwollle de start plaats van de 50ste Ster van Zwolle. Burgemeester H.J. Meijer loste onder een grote belangstelling het startschot.

ster_van_zwolle-91.jpg

De Ster van Zwolle is traditioneel de opening van het amateur wielerwegseizoen, en alle grote nationale continentale teams, aangevuld met sterke buitenlandse teams binden weer de strijd met elkaar aan. Totaal doen er 29 wielerteams mee. De wielerwedstrijd gaat van Zwolle richting Wijhe, Raalte, terug naar Zwolle en dan via een ruime lus naar Ommen, Hasselt naar Kampen om vervolgens rond 16.00 uur in Zwolle te finishen aan de Ceintuurbaan bij het Oosterenkstadion.

img_1410_copy.jpg  

ster_van_zwolle-78.jpg

ster_van_zwolle-115.jpg 

ster_van_zwolle-21.jpg

ster_van_zwolle-57.jpg 

 ster_van_zwolle-39.jpg

ster_van_zwolle-80.jpg

ster_van_zwolle-95.jpg

ster_van_zwolle-107.jpg

ster_van_zwolle-2.jpg

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Mede door de harde noordoosten-wind is er een slagveld onder de wielrenners bij de Ster van Zwolle. Er momenteel een kopgroep van 24 renners met daarachter een volggroep van 21 renners die op de kopgroep jagen.

  De renners zijn nu weer in Zwolle terug en gaan richting Ommen.


  ⚠️ Meld

 2. De kopgroep is in de omgeving van Vilsteren / Ommen.
  Renners proberen uit de kopgroep te komen, maar dat lukt tot dusver niet.
  Vanaf Ommen is de harde wind in de rug en kunnen er ‘waaiers’ worden gevormd.
  Bij Genemuiden / Kamperzeedijk wordt een finale schifting verwacht, omdat de renners daar ‘op de kant’ moeten.  ⚠️ Meld

 3. De renners zijn Nieuwleusen gepasseerd en rijden goed op schema (42 km. per uur). Vier groepen verplaatsen zich in waaiers richting Hasselt. De voorste waaier bestaat uit 35 wielrenners. De twee kopgroepen zijn dus samen gekomen.


  ⚠️ Meld

 4. De wielrenners zijn Hasselt gepasseerd. Het tempo zit er, met de wind in de rug, goed in. Zo’n 60 renners strijden nu om de hoofdprijs. Ze rijden richting de Kamperzeedijk, waar een eerste selectie van de kanshebbers worden verwacht. De wedstrijd gaat nu eigenlijk beginnen. Het peleton rijdt iets achter op het schema nu.


  ⚠️ Meld

 5. Wie filmt daar op die 4e en 9e plaat dit vrolijk gekleurde gezelschap?
  RTV Twente?

  ===============

  Hoogstwaarschijnlijk wel ja.


  ⚠️ Meld

 6. Het actieve cyclingteam Jo Piels van ploegleider Han Vaanholt is de initiator van een kopgroep van 5 personen. Piels heeft twee personen in de kopgroep zitten. Ze hebben een kleine voorsprong. De strijd is nog niet gestreden. Over ongeveer een half uur zijn ze voor de finale in Zwolle!


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.