Bert-Jan Lindeman wint Ster van Zwolle

Zwolle – Wielrenner Bert-Jan Lindeman heeft de 50e editie van de amateur wielerklassieker de Ster van Zwolle op zijn naam geschreven. In de finale demareerde de twintigjarige Assenaar van het cyclingteam Jo Piels uit een kopgroep van vijf personen en bereikte met ruime voorsprong als eerste de finish op de Ceintuurbaan in Zwolle.

 ster_van_zwolle_2010-49b.jpg

De wielerwedstrijd en openingsklassieker werd gekenmerkt door harde wind en ijzige kou. Lange tijd reden er twee grote peletons aan de leiding. Vanaf Nieuwleusen kwamen die twee  groepen bijeen, om na Hasselt uiteen te vallen in vier groepen. Vanaf Kampen was er een kopgroep van vijf personen, waarin zich drie renners uit het strijdlustige cyclingteam Jo Piels bevonden. Bert-Jan Lindeman bleek na 170 kilometer van de vijf coureurs de sterkste te zijn. Ploeggenoot Peter-Jan Polling uit N-Weerdinge werd tweede. Ruud Fransen ook uit N-Weerdinge van team SG-Automatisering WSV Emmen eindigde als derde.

ster_van_zwolle_2010-56.jpg
De nummers twee en drie…

ster_van_zwolle_2010-87.jpg

ster_van_zwolle_2010-133.jpg 

ster_van_zwolle_2010-10.jpg
De rondemiss…

ster_van_zwolle_2010-29.jpg
Daar komen ze aan… !!

Artikel delen:
Reacties 8
  1. Dank je Hans! Komt in de buurt met iemand uit de (hoe heet dat tegenwoordig) partnerstad niet maar goed….we hebben er in elk geval wat mee.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.