Het weer: regen

Zwolle – Vrijdag begint de dag droog, maar in de tweede helft van de ochtend gaat het in het westen en noorden van het land regenen. In de loop van de middag kan ook in de rest van het land een beetje motregen vallen. Er staat een matige zuidwestelijke wind. In de avond trekt de neerslag naar het zuiden weg en klaart het vanuit het noorden langzaam op. In Limburg en Brabant arriveren de opklaringen pas in de nacht. Het wordt overdag ongeveer 6 graden.

11-03-2010_weerfoto__assendorperdijk_.jpg
Assendorperdijk

Het weekend start vriendelijk. Zaterdagochtend start fris met lokaal vorst aan de grond. In de middag neemt de bewolking toe en krijgt de zon het moeilijk. Mogelijk valt er dan een licht buitje, maar de hoeveelheden blijven zeer beperkt. Met een matige, op de Wadden krachtige westelijke wind, loopt de temperatuur op naar 5 graden in Drenthe tot 8 in Noord-Brabant en Zeeland. Zondag bevinden we ons in vrij zachte lucht. De bewolking overheerst en soms valt er lichte regen. Ondanks het grijze weerbeeld loopt de temperatuur op naar 6 graden in Groningen tot 9 plaatselijk in het zuiden.

Begin volgende week blijft de grens tussen winterweer en het voorjaar dicht in onze buurt liggen. Dit betekent voor maandag een overwegend bewolkt weerbeeld, waarbij er soms een bui valt. Terwijl het kwik in Zeeland weer oploopt tot een graad of 8, is het in Drenthe met 4 tot 5 graden gevoelig kouder.

Daarna bouwt een hogedrukgebied zich op boven de Britse Eilanden. Hierdoor krijgen storingen waarschijnlijk geen kans meer om een regenachtige dag te veroorzaken. De rest van de week is het waarschijnlijk dus droog, maar ook enigszins schraal voorjaarsweer. Overdag probeert het kwik richting de 10 graden op te lopen, maar gedurende de nacht blijft het risico op vorst tijdens langdurige opklaringen bestaan.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)