Het weer: later bewolkt

Zwolle – Zaterdag start met zonnige perioden, maar ook vrij koud. Landinwaarts liggen de temperaturen eerst dicht bij nul, maar de krachtige maartzon zorgt ervoor dat het kwik vlot oploopt naar boven de 5 graden. In de middag neemt de bewolking vanuit het noorden toe en kan er lichte motregen vallen. Het vriendelijkste weer is weggelegd voor het zuiden, waar de zon dapper standhoudt. De temperatuur loopt op naar 5 graden in Groningen tot 8 in Zeeland. De wind is westelijk en neemt op de Wadden toe tot windkracht 6. Zaterdagavond raakt het in het hele land bewolkt. Het weerbeeld is grauw en er kan wat lichte motregen vallen.

12-03-2010_weerfoto__park_de_wezenlanden_.jpg
Park Weezenlanden

Zondag is het bewolkt en grijs. Met een matige westelijke wind wordt relatief zachte lucht aangevoerd. Hierin loopt het kwik op naar 6 graden op de Wadden tot 10 in Zeeland. Er kan een lichte bui vallen, maar de hoeveelheden blijven zeer beperkt. De zon laat zich niet of nauwelijks zien. Maandag hoeven we geen structurele weersverbetering te verwachten. De bewolking overheerst en als er al wat zon is, dan kunnen we die in de ochtend verwachten. In de middag zijn er perioden met regen. Enige positief aspect aan het weerbeeld is de wind die zich koest houdt. De temperatuur loopt op naar 5 graden in Groningen tot 8 in het zuiden van het land.

Dinsdag blijft de bewolking aanhouden, maar wordt het geleidelijk al iets zachter. Woensdag komt de atmosfeer weer tot rust met dank aan een hogedrukgebied net ten zuiden van ons land. Er zijn perioden met zon en de kans op een bui is gering. Ook doet de wind het rustig aan, alleen op de Wadden trekt de westenwind aan tot matig. Met een zuidelijke wind lopen de temperaturen sterk op en het wordt 9 tot 13 graden

Later in de week is het licht wisselvallig en loopt de temperatuur nog wat verder op richting de 15 graden. Tijdens een rustige nacht is er nog een kleine kans op vorst. Neerslaghoeveelheden van betekenis worden niet verwacht, omdat we onder invloed blijven van hogedrukgebieden en oceaandepressies zich gedwongen zien af te buigen ver om ons land heen.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

1 gedachte over “Het weer: later bewolkt”

  1. Schitterend en bijzonder-lijkend rood. Is dat dezelfde kleur als die hele mooie boom in Het Engelse Werk?

    Weet je vast wel Harry; heb je ongetwijfeld zo vaak gefotografeerd 😉

Reacties zijn gesloten.