Het weer: de lente komt eraan!

Zwolle – Maandag wordt opnieuw een dag met veel bewolking en af en toe regen. De westenwind is matig tot vrij krachtig aan de kust. De middagtemperatuur ligt rond een graad of 7. In de loop van de avond en nacht klaart trekt de regen weg en klaart het voorzichtig op. De wind neemt in kracht af hierbij kan mist ontstaan. De temperatuur daalt naar waarden rond het vriespunt en de wegen kunnen lokaal glad worden.

14-03-2010_weerfoto__ijsselcentrale_.jpg
IJsselcentrale

Dinsdag lijkt een droge dag te worden. Het hogedrukgebied boven het zuidwesten van Europa heeft een uitloper richting Nederland. De stroming draait naar het zuidwesten en zorgt voor de aanvoer van zachtere lucht. De temperatuur loopt op naar 7 graden in het noorden en lokaal 10 graden in het zuiden van het land. De dag begint nevelig of lokaal mistig, maar in de loop van de ochtend verdwijnt deze en is er ruimte voor de zon. In de loop van de middag is er meer bewolking maar het blijft droog.

Woensdag houdt de zuidwestelijke stroming aan en lopen de temperaturen verder op. Het wordt ongeveer 10 graden in het noorden tot 13 graden in Noord-Brabant en Limburg. Door een storing uit het zuidwesten is er veel bewolking maar het blijft droog.

Donderdag neemt de temperatuur nog verder toe naar een graad of 16 in het zuiden. De dag verloopt bewolkt met kans op een druppel regen.

Tegen het weekend nemen de temperaturen nog verder toe. Hoewel het bewolkte en af en toe regenachtige weer geen typisch lentegevoel zal geven.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

3 gedachten over “Het weer: de lente komt eraan!”

Reacties zijn gesloten.